”Fem små kissar”

framsida

I mattes bokhylla står en sliten bok med gulnade pärmar, en kattbok. Den gavs ut i England 1955, ”Five little kittens” av A J MacGregor. På svenska kom den1957 i översättning av Britt G. Hallqvist. Precis så gammal är denna bok, som var mattes mammas (Stora mattes) första bok. Den är läst genom åren med mycket kärlek…

Sparar du också på någon kattbok som betyder särskilt mycket för dig? En bok, som kanske likt den här innehåller lite klotter gjort med spretiga småbarnsbokstäver, och fläcken från den där kolan, som tröstade när man låg sjuk hemma med vattkoppor eller liknande? Minns du hur det kändes, när du läste just den här speciella boken? Tänk tillbaka och njut av minnet… Barndomsminnen är ofta något av de finaste man har!

s
När fru Katt i boken går och handlar, tänker de fem kattungarna hjälpa till med att städa så det skall vara fint när hon kommer tillbaka. Men allt går på tok…
s1
Och när de försöker städa upp oredan så blir det ännu mer fel… till och med kattpoliskonstapel Knopp dras in i stöket…
s2
…men jag lovar: Slutet är lyckligt och ja, du kan väl gissa vad som finns i fru Katts korg?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “”Fem små kissar””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *