Smart fröspridning

Vaknar du också med sängen full av konstiga luddiga små kulor i storlek som ett pepparkorn, efter att din utekatt kommit in om natten? Grattis, du har tagit del av snärjmårans listiga fröspridningssystem!

snrj
Galium Aparine, snärjmåra på latin, är mycket vanlig i Sverige och har små krokborst både på blad, stjälk och frön. Alltså fastnar den i djurs päls och människors kläder.
fr1

Du har säkert hittat fröna inbäddade som små hårda korn i pälsen på din katt, eller sett hur misse med en grimas spottar ut sådana frön i samband med sin pälstvätt! Nu vet du var de kommer i från!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Smart fröspridning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *