Drogade ihjäl sig med kattavmaskningsmedel

I ett försök att berusa sig dog en ung man i Borås, när han överdoserade ett avmaskningsmedel för katter ihop med smärtstillande medicin. ”Det är ingen hejd på hur man experimenterar med preparat!” säger Tommy Andersson, specialistläkare i akutsjukvård vid Södra Älvsborgs sjukhus, till Borås Tidning. Polisen utreder nu fallet och Rikskriminalpolisen känner till flera liknande fall sedan tidigare.

De som varit med i kattsvängen länge kommer ihåg ett preparat som heter piperazin. Det används inte längre i avmaskningsmedel som säljs på apoteket, men går att få tag i på andra sätt, bland annat utomlands via internet. Inom missbrukarkretsar har det använts i flera år.

Och för något år sedan stoppade tullen i Malmö en känd kriminell som försökte föra in nära 20 kilo kattavmaskningsmedel, av en sort som är förbjuden i Sverige då den misstänks orsaka leverskador hos katter. Mannen hade tänkt sälja medlet som partydrog (Med ungefär samma effekt som ecstasy) eftersom det inte var narkotikaklassat.

Det är ingen gräns på tokigheter idag?

(Jag orkar inte ens sätta en bild på eländet!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Drogade ihjäl sig med kattavmaskningsmedel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *