En bra stjärnkarta för ikväll!

För stjärnglada katter kan jag rekommendera Heavens-Above där du på ett fiffigt sätt kan lägga in plats-koordinater, datum och tid och få exakt den stjärnkarta som du behöver!

himmel2

På hemsidan under rubriken ”Configuration” väljer du ”Select from map”. Klicka på aktuellt land, håll musknapp nere och dra markeringen till kartbildens mitt, använd sedan zoomskalan till vänster och förstora. Upprepa tills du har karta på detaljnivå och kan hitta din önskade plats. Klicka där. Zooma ut igen och klicka på ”Submit”. Klicka på ”Home” och sedan under rubriken ”Astronomy” klickar du på ”Whole Sky Chart”. Simsalabim, där har du DIN stjärnhimmel!

Under stjärnkartan finns möjlighet att ange annan dag/natt eller tidpunkt. Du kan faktiskt kolla hur stjärnhimlen ska se ut om 100 år!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “En bra stjärnkarta för ikväll!”

 1. Hej vännen! Hur knubbig mage har en liten kattunge egentligen,hihi. Den lilla fick lavemanget igår och har bajsat som en häst idag med:) Inte en enda mask bor nog där nu.. Magen är mjuk och så gosig men ganska rund, ska den vara runt?
  Han är piss som en mört,jippi!
  Kram o Jam maria o misse

  1. Hurra vad skönt, då är nog maskarna väck! Härligt!
   Skickar bildlänkar på runda kattmagar!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *