Kort LANDET-rapport 5

Vi plockar vinbär med Stora matte. Det är rena grottorna under buskarna och så skönt att tassa omkring där!

Husses rygg är bättre efter ett solnedgångsdopp i Sandviken, Mälaren. Matte plockade upp sjösnäckor med tårna och de doftade jättespännande när de kom hem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Kort LANDET-rapport 5”

 1. Hej! jag har en lite akut fråga: Hur ska jag hålla kattungarna torra i sin lilla bur? De kissar ju ner varandra då de klättrar runt och de hamnar ju i kisset.Kan ju inte vara nyttigt att vara våt nästan jämt.Vad tycker du att jag ska ha under dem? Jag har frottehandukar och sedan underst en lammullsdyna och jag har lagt fleacepläd över dem för värmens skull samt de kryper under sin håriga kudde. Hunden hinner ju inte med att hålla dem rena då hon ju är ute själv ganska mycket. Jag blir orolig att de ska bli förkylda då de ju var våta då jag hittade dem..
  Har du tips?
  Kram maria

  1. Du får kissa av dem en stund efter matningen? Men det kanske du eller Yessie redan gör? Stimulerar magen och rumpan så att de kissar? Det är ju kattmammans jobb egentligen, det där att slicka småttingarna, men man får göra det med fingrarna eller en trasa… Det är lite teknik men inte så svårt. Ett råd jag fått är ett ta en kvarts disktrasa, doppa den i varmt vatten, vrida ur rejält, och sen ”slicka” ungen först över magen och sedan ned mot rumpan och så runt öppningen – ja sedan får man säkert torka och skölja några gånger…
   Så kanske det skulle vara en tanke att hitta en amma åt dem?
   NosGos Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *