Nova Commando-katt

c_8

”Jag har klarat Djungelträning grundkurs 1 och går nu in för del 2 med Manövrar i vedstapel grundkurs 2 och  Klättra i extrema träd del 3” berättar Nova. ”Det måste bli en intensivkurs, eftersom vi ska åka hem i eftermiddag. Ville och Mjurre håller i kursen. De har lång erfarenhet som utomhuskatter på landet. Men jag slipper delen ”Grävlingskonfrontation och andra större vilda djur” för chefskatten Semlan säger att de är för svåra för mig just nu.”

Som ni förstår är Eder trogna rapportör Wikipedia med och håller en vakande tass över lillsyrrans eskapader!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Nova Commando-katt”

 1. Här kommer en beskrivning av kisse katterna:) Kan du tala om om det är någon speciell ras inblandad?undrar också om det är något speciellt de små kan vara känsliga för (så klart ska man väl inte ge dem komjölk ) men annat sen då de startar att äta.. tills jag får fart på sonens kamera..De är alla ljust grå nästan silver,har en skojig teckning i ansiktet som en teatermask (mörkt gråbrunt) Öronen små runda mörka med tofsar framför i silver.Svansen ljusgrå i roten men sedan samma mörka färg som nos och ben och öron. De är väldigt lika men 1 har lite mer mönster i ansiktet än de andra. Kan inte nog poäntera att de är söta som socker och livliga. Känns hedrande att få vara deras mamma på något sätt:)
  Bilder kommer bara sonen pallar sig hit med sin kamera som är bättre än min:)
  Mjaaaaau o kram /maria

  1. Ja nu väntar vi spänt på bilder! Har googlat runt efter bilder på 1veckas maskade kattungar (jag tänker på birma, siames, ja många raser har ju chokladmaskade eller andra maskade färgvarianter, finns ju maskade sibirier och rexar, så…)men inser att många katter som är maskade som vuxna föds enfärgade och sen framträder masken när de blir äldre. Hm kattvärlden är gåtfull!
   Jag får forska vidare!
   TassKram Wikki

  1. ”Jo jag tror jag får diplom – jag har klarat sista delproven för den här kortare kursen nu ”SnabbKrafsning av temporär UteKattlåda” och ”SmygInventering av främmande miljöer” delarna Garage, Vedbod, Carport och Förråd. Har varit jättekul!” intygar Nova.
   Jag har peppat och coachat henne. Mycket stolt!
   TassKram Wikki

 2. Vilken bra blogg. Själv är jag hundägare nu men har tidigare haft många katter. Att jag nu har hundar beror på att jag inte bor så att jag tycker att jag vill ha katter, det springer så jättemycket katter lösa här i vårt radhusområde och att ha inne katt är svårt. Katten slinker ju ut hur lätt som helst och det skulle bli ett heltidsjobb att bevaka så att det inte händer. En av våra grannar har skaffat en ny liten kattunge. Jag frågade dem i går hur det gick med den. Den är så ledsen, den bara skriker efter mamma, fick jag veta. Jag frågade hur gammal den är och fick till min förskräckelse veta att den endast är 8 veckor. Hur blir en katt som vuxen när den tagits från mamma så tidigt?

  1. Oj det är alldeles för tidigt! Det är snudd på djurplågeri! Det finns svensk djurlag som säger att en kattunge ska vara hos sin mamma till tolv veckors ålder! Även om den inte diar så behöver den sin mamma för socialiseringen och avvänjningen. Åtta veckor är alldeles för tidigt!
   Det är enklare att ha innekatt i en lägenhet, men i hus eller radhus är det svårare om man inte kan bygga in-nätad utegård eller så. Katter vill ut, det är bara naturligt…
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *