Var är dom, var är dom?

cat_in_drainpipe

Jag sitter och tassar runt bland katthemmens efterlysningssidor och ser rad efter rad av saknade katter. Kan inte låta bli att undra: Men var är dom? Katter kan väl bara inte gå upp i rök? Någon borde ju hitta dem och se till att de kommer tillrätta igen?

Bakom varje efterlysningsbild finns en sorgsen längtande människa och någonstans ”borta” finns en olycklig kisse…

En jättebra sajt för katter på vift är:
Kattpolisen och där finns massor av goda råd!

Vänd dig till ditt lokala katthem, djurhem och djurskyddsföreningar– de kan ge tips och råd, och kanske har fått in uppgifter om din katt.
Kolla med polisen tel 114 14.
Om du är rädd att katten blivit påkörd – kolla med väghållaren, d v s den som sköter vägen, ofta kommunen (Gatukontoret), Vägverkets driftentreprenör eller privat markägare.
Kontakta Djursjukhus och veterinärer i området.
Prata med alla – grannar, lokalägare, förbipasserande, lekande barn, folk som jobbar utomhus i närheten, brevbärare. Fråga om några särskilda transporter nyligen passerat som katten kan ha följt med.
Sätt upp lappar i butiker, affischer i området, lägg i brevlådor – gärna med hittelön.
Annonsera i tidningen och på internet.

Här kan du få också hjälp att efterlysa/hitta:
Bortalistan
Lostandfound
Efterlysa
Det finns säkert fler bra sajter, tipsa mig gärna!

Men framför allt:

katt_mrk

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *