30 katter väntar…

Om en liten stund börjar onsdagens Öppet Hus på Katthemmet i Örebro. I föreningens lokaler bor trettiotalet katter som varje öppet-hus-dag med förväntan i ögonen möter varje besökare som kommer in genom nätdörren från hallen: ”Är det nu Min Människa kommer för att hämta och adoptera Mig?”

En del katter längtar, Osynliga, från en kattkorg högt uppe på ett skåp. Andra längtar mer Synligt, runt fötterna på besökarna, och jamar för att få uppmärksamhet. En del, som bott länge på katthemmet, väntar mer Obemärkt och låtsas som att det bara är en vanlig eftermiddag fast med lite fler besökare än vanligt. De har liksom slutat våga sig fram i förhoppning. De lyfter bara förstrött ett ögonbryn och tänker sorgset ”Jaha och snart går ni igen – utan mig!”. Och några katter, Skygga, syns inte alls. Men de har också en längtan!

För en tid sedan var det trots allt en av de Obemärkta som blev adopterad, fick ett hem och blommade på nolltid upp till en underbar sällskapskatt, vars matte lite begrundande sa ”Men jag höll ju på att missa Dig!”…

Och högst upp, på bilden, har Orgur mött Sin Människa. (Ser ni lyckan och kärleken? Det är min vackraste bild på länge!) Men vilken katt drar en vinst i eftermiddag?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “30 katter väntar…”

 1. Typiskt. Nu börjar husse sitta och snyfta här också. Han är så känslig när det gäller de små. Han förra katt var ju en liten skyggis. Han väljer gärna hellre skyggisar, då dessa inte ens klarar att stå på egna tassar. *djup suck* Nä, nu måste jag ta hand om husse. Tassen!

  1. Du har en superHusse du, Sippo! Han är nog väldigt väluppfostrad av dina tassar!
   Mitt hjärta brinner också för skyggisar…
   NosPuss Wikki

 2. naw vilken kärleksfull och mysig bild:)Vi har alltid varit nojiga med våran katt vi vill inte lämna han ensamhemma om vi ska på semester så vi lämnar han till katthem under dom dagar vi är borta:) och jag vet varje gång man varit där så finns det massor hemlösa katter och man vill ta med dom hem 🙂 Men tyvärr går det ju inte:( kram

  1. Vilka bra människor er katt har! Verkligen skönt skönt superskönt att det finns människorna som verkligen tar hand om sin kära katt så bra som ni gör! Och då förstår jag ju att lille kattungen också har det jättebra!
   TassKram Wikki

 3. Åååååå vi får tårar i ögonen! Matte stortjuter!
  Så fint skrivet, kunde inte ha jamat det bättre själv :Och några katter, Skygga, syns inte alls. Men de har också en längtan! Det kan jag sätta mitt tassavtryck på, även vi skyggisar längtar, bara lite mer i smyg!
  Ge inte upp vänner,någonstans finns det ett hem för er med!

  1. Det är därför det är så häftigt med skyggisar: När de verkligen insett att de hamnat hos någon som är god och de tar steget till att komma fram: Vilket katt det blir! Lika underbart varje gång!
   TassKram Wikki

  1. Visst är det en UNDERBART vacker bild av Mistel och Orgur? Ni skulle se de andra bilderna jag har, Orgur formligen klistrar sig vid Mistel och hela hans kattkropp lyser ”Jag älskar dej!”… *rörd tår i ögonvrån*
   TassKram Wikki

 4. Åååå..Såå vackert & ändå så sorgligt 🙁
  Detta griper tag i ens ?…Håller alla tummar tassar & tår för att det kommer flera som Adopterar en liten Pälskling…
  Jam & Kram från oss!!!

  1. Men så här är katthemsverkligheten… Vi väntar och väntar och längtar och längtar…
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *