Tufsiga Tova är räddad!

Ibland är det en lättnad när en katt hamnar i fällan och det känns som ännu en fyrfota vän är på väg att räddas! Djurhjälparna Tigerharen, med bas i Göteborg men med stödjande krafter över hela Sverige (tigerharen.org/) ryckte ut per cykel! Linn på Tigerharen fick larm om en tovig katt som strök omkring i parken intill en arbetsplats:dsc36
Katten började se väldigt mager och tovig ut, och trots att de annonserat och frågat runt efter en ev. ägare hade ingen hört av sig. Det visade sig gå snabbt med fångsten då hon var otroligt hungrig och följde spåret av torrfoder rakt in i fällan redan efter några minuter, den 3 juni.

Väl hemma öppnade Linn försiktigt till fällan och möttes av ett hest och ynkligt jamande. Katten hade halsband, men där fanns inga ledtrådar till varifrån hon kom. Den trassliga pälshögen till katt fick heta Tova.

t
När Tova kom in var hon så utmattad att hon mest sov flera dygn i streck.
t1
Ja hon bestod faktiskt av mer tovor än katt då hon dessutom var otroligt mager. THs Linn försökte desperat hjälpa henne genom att klippa och trimma bort det värsta men insåg snart att Tova behövde en ordentlig hälsokoll! Så tidigt nästa morgon ringdes veterinären som hade en tid dagen därpå. Man fortsatte att försöka klippa bort så mycket tovor som gick men Tova ville hellre bara få gosa ner sig i famnen och äta så mycket torrfoder hon bara kunde komma över.

t2
Det märktes att hon var besvärad av tovorna och hon tvättade frenetiskt för att försöka få bort dem.

Tova visade också tydligt sin tacksamhet över att åter vara inomhus, redan från första stund gick hon nästan konstant runt och kurrade och hon vill gärna vara nära hela tiden. Hade Linn varit borta en stund möttes hon av ett hest men uppfodrande jamande och en blick som talar om att Tova inte ville bli lämnad ensam igen.

t3
Nästa morgon bar det av till veterinären. Tova fick en noggrann undersökning och det konstaterades att innan man kunde gå vidare med någon behandling alls måste hennes värden kollas då hon var så illa däran. För att kunna klippa alla tovor var hon tvungen att få lugnande, men innan det ville Tigerharen vara säkra på att hon verkligen skulle klara av det. Under undersökningen upptäckte även veterinären att Tovas mage kändes “degig” vilket kunde tyda på en tumör, men troligen var det att hon är så mager att levern kändes tydligt. Hos veterinären var Tova lugn och på bilden ovan sitter hon och väntar på provsvar efter blodprovet. Proverna visade att Tova hade låga värden av röda blodkroppar, ett tecken på en pågående infektion i kroppen, och mycket riktigt hittades ett otäckt sår på hennes bröst när alla tovor var borta. Såret behövde både dräneras och sys. Det var en väldigt ynklig och stackars katt TH tillslut fick hämta hem från veterinären:t4

Nedan har det gått tre dagar sedan besöket hos veterinären och Tova mår redan mycket bättre. Man ser en otrolig skillnad både på att hon har gått upp i vikt och att det är en mycket piggare och nyfiknare katt i allmänhet. Hon är en väldigt charmig och tillgiven tjej och det är ingen som träffat henne som inte bara smälter och vill göra allt för henne. En person som fick träffa Tova i helgen lovade efter det att han kommer stå för alla fortsatta kostnader för Tovas vård. Att så underbara människor finns! Då man ännu inte helt har någon aning om i vilket skick Tova faktiskt är och då hennes vård hitills redan gått på dryga 2 000:- och Tigerharen precis som andra djurhjälpare behöver bidrag som detta för att kunna hjälpa Tova och andra djur.

t5
Här hjälper en piggare Tova till med hemsidesjobb! Följ Tova på http://tigerharen.org/blogg/2009/06/09/tova-ett-hittekattsode-som-engagerar/ som innehåller hela berättelsen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Tufsiga Tova är räddad!”

    1. Varje katt förtjänar ett liv, ja det är därför matte och stora matte supportar katthem… och jag med!
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *