Avliva fel katt? Svartlista veterinären!

simon

Hur kan man få fortsätta vara veterinär om man gör sådana här misstag?

Kattungen Simon, 8 månader, skulle få hjälp för ett sår på svansen – istället förväxlade den åldrige veterinären honom med en annan katt som skulle avlivas, och innan familjen hunnit reagera hade han injicerat en överdos narkosmedel i den stackars lille kissen, som sedan trots räddnings- och upplivningsförsök dog, inför ögonen på ägaren och hennes dotter.

”Jag hann inte mer än lägga Simon på bordet innan han sticker en spruta i kattens buk. Då tittar jag på flaskan och inser att han injicerar narkosmedlet Penthothal!” berättar mamman.

Veterinären undersökte inte katten, samtalade inte ens med familjen som kom med den… hela hans hantering av stackars Simon verkar inkompetent och klumpig. Varje vettig människa skulle väl ändå ha så mycket sunt förnuft att man kommunicerar kring det som ska göras, i synnerhet när ett barn är med!

Det vettiga vore att denna veterinär aldrig mer kommer att få tjänstgöra  men märkligt nog får han tjänstgöra i väntan på Ansvarsnämndens beslut. Veterinärkliniken där han jobbar borde stängda av honom av hänsyn till det inträffade. Han kan just nu gömma sig bakom anonymitet – men jag hoppas att ryktet om vem han är sprider sig fort nog för att sätta stopp för att han tillåts fortsätta behandla djur! En veterinär har samma ansvar för liv som en läkare, och ska agera därefter!
Läs mer i Aftonbladet: www.aftonbladet.se/nyheter/article5104236.ab

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Avliva fel katt? Svartlista veterinären!”

 1. Jag läste också det där… Helt sjukt… Den veterinären ska bara bort… Vi avlivade en 7 mån liten schäfervalp på en veterinärs rådan. Visade sig sen att lilla valpen var fullt frisk… Du kan tro att vi ställde till med ett jäkla hallå kring det… Den veterinären fick inte jobba kvar…

  1. Kan man bara få reda på vem det är, så inte fler råkar ut för en sån…. Det är ofattbart. Hur tänker en sån människa? Det går ju aldrig att reparera det sår som den familjen fick…
   *deppigt* Wikki

 2. Träffade en kvinna som arbetade som djurrättsadvokat och hon berättade att det är skrämmande många veterinärer som bara har en sak i huvudet, iallafall när det gäller större djur (företrädesvis hästar), och det är att mjölka ut så mycket pengar som möjligt från försäkringsbolagen. Det är också skrämmande. Undrar hur många hund- och kattägare som fått betala för onödiga ingrepp eller ingrepp som aldrig ens genomförts på sina djur – man har ju alltid en självrisk och ett maxbelopp på sin försäkring.

  1. Och jag som alltid vill tro att människor vill ens bästa. Fast jag åker tio mil för att träffa världens bästa veterinärska när det behövs…
   Man ska välja det bästa!
   NosPuss Wikki

 3. Usch. Jag blir ju ledsen i ögat när jag hör om sånt här. Tänker lite på husses förra kisse som gick bort efter en operation. Hon skulle få nån spruta med medicin, men då blev hon jättedålig och dog. *snörvel*

  1. Å stackars din husse och hans förra kisse. Men hon visste ju att husse ville hennes bästa. Till skillnad från den här dumveterinären… han borde få ett sprutstick själv?
   *mutter* Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *