Din innekatt vill ha kattgräs

eller hur?

kattgrs

Lätt fixat, här är instruktioner:

 1. Se till att husse/matte har rätt utrustning: En tom glassbytta, en plastkasse, en bra grävspade.

 2. Skicka ut husse/matte till lämplig plats där det växer gräs. Dock ej intill en hårt trafikerad väg, inte mitt på en fotbollsplan eller golfbana, utan hellre inne i ett grönområde eller park.

 3. Gräs är grönt. Det växer nedtill på marken (Den plana ytan under dina fötter utomhus. Är det svart så är det asfalt, vilket vi inte vill ha!) och är så här års som allra godast i sin naturliga självsådda form. Speja alltså efter gräs. Om din människa är osäker på hur vanligt gräs ser ut, skicka med bilden ovan! Signalement på gräs: Smala avlånga blad! Sök gräs!

 4. Välj ut en rugge som inte innehåller alltför mycket visset fjolårsgräs, den ska se frisk och frodig ut, och helst inte full av andra växter typ brännässlor.

 5. Sätt spaden i ytterkant av gräsruggen och gräv upp den med lite rötter kvar. Ställ gräsruggen i den medhavda glasslådan, och sätt den i dito plastkasse. Lådan gör så att gräset inte mosas sönder i påsen. Om man vill kan man ta med lite extra jord och packa runt gräsplantan.

 6. Bär hem! Vattna. Servera till kisse!

Svårare än så är det inte, och alldeles gratis överallt ute i naturen just nu. Fiffigt va! Tack Moder Natur!

mnat

PS: Om din människa är osäker på gräs så kan han/hon gå till blomsteraffären och köpa AMPELLILJA. De är också goda!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Din innekatt vill ha kattgräs”

  1. Klart din katt ska ha lite helggodis! Lite fräscht grönt gräs, nysköljt av regnet! Friskt och knaprigt ju… TassKram Wikki

 1. Hm, om jag skickar ut husse för att gräva upp gräsmattan, då blir nog trädgårdsmästarna lite arga. Han får köpa kattgräs istället.

  1. Men husse får smyga upp en tuss på ett ställe där det växer så mycket att det inte syns? Eller också tvärtom: Han gör en deal med trädgårdsmästaren om vilka grästovor som han får ta? Det kanske bara är uppskattat med lite medhjälp i gräsvården?
   TassKram Wikki

 2. Toppenbra beskrivning!:) Det GÅR inte att miss-a! *inte mitt på en fotbollsplan eller golfbana* hihihihihi… bra med noggranna instruktioner.
  Gräs är en fan-tass-tisk uppfinning!
  Ha en bra kväll!
  Nospuffar från Fjutten med kollegor

  1. Hm man ska kanske undvika att gräva alltför stort hål mitt i den där sur-grannens finaste gräsplätt också….
   NosPuss Wikki

 3. Våran Pyret vill inte ha kattgräs, hon vill däremot ha Gräslök, och eftersom hon älskar det så mycket så får hon de ist 🙂 det enda hon gillar med kattgräs är när det bara börjat grodda, för då äter hon rötterna, men när det är färdigvuxet tittar hon inte ens åt det…

  1. Hihi och jag har en kattkompis som absolut vill ha ärtgroddar, den dyraste sorten, knaperfräscha ska de vara också, inga gårdagens inte… Det gäller bara att dressera sina människor till att servera rätt delikatess!
   TassKram Wikki

 4. Mamma Rozie har köpt en sån där låda med kattgräsfrön, som man ska vattna så det växer gräst. Hon har även gjort det tidigare men då skakade vi ut allt ur asken så det låg frön och gräs över hela golvet. Hon skaffade också några ampelliljor till oss, och nu ser de ut som ”Hej-kom å-hjälp-mig!”

  Nos-gos!/Chinook & Cherokee

  1. Ja vår ampellilja ser ut som – hm – någon har kört den i en papperstugg? Det finns en tuva särskilt gott gräs nere om knuten till höger också, alldeles innan busken. Och på landet har dom gott gräs ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖverallt! Bara att gå ut och tugga i sej. Bonden där lämnar en påse havre gratis sedan som vi odlar av på vintern. Mums!Helsmarrigt.
   NosPuss Wikki

 5. Ett jättebra alternativ till att gräva upp gräsmattan eller affärernas s k kattgräs är följande:
  Köp havre. Fyll en lagom stor bunke/kruka med jord. Lägg havre ovanpå. Täck med ungefär en centimeter jord. Vattna. Ställ i fönstret med gladpack ovanpå. Snart gror det och plasten tas av. Så snart det nått lagom höjd ställs det fram till KATTEN.

  1. Men affärernas kattgräs ÄR JU HAVRE! Det har vi upptäckt för länge sedan. Så vi har direktleverans från en bonde, det blir mycket godare det man sår själv. Men så här års är det ju onödigt att vänta en vecka på sitt gräs, när hela UTE kryllar av det!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *