Nio Liv med katten Sara

nioliv1

Nio Liv är en 250 kvadratmeter stor stadshistorisk utställning på Faktoriet (tisdag-söndag 11.00-16.00) där man följer Eskilstuna utveckling ur en katts perspektiv. Den riktar sig främst till barn och deras vuxna. I sex olika miljöer får vi följa katten Sara genom några av hennes Nio Liv i Eskilstuna under 350 år. Vi träffar den envisa grevinnan Anna, den jobbigt energiske Samuel Schröder, en hårt prövad socialistisk agitator i motvind, den studiesugna skolflickan Alva och en rad andra karaktärer via dramatiserade ljudband, filmer, bildspel och texter.

dans

Besökarna kan prova 1700-talskläder, spela det stora tärningsspelet ”Kampen om Eskilstuna” och handla kaffesurrogat på ransoneringskupong i trettiotalsbutiken. Nio Liv är en lekfull men icke desto mindre faktaspäckad utställning. När besöket avslutas har katten Sara faktiskt några liv kvar- vi ville inte göra slut på allihopa. Nio Liv är museets stora satsning i samband med 350-årsjubileet.

Utställningen visas hela 2009. Faktoriet ligger på Faktoriholmarna i Eskilstunaån, centralt i Eskilstuna. Lämplig parkering finns mittemot Sporthallen och Vattenpalatset och vid Rademachersmedjorna. Hälsa på Sara!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *