Varför fick inte katthemmet en chans att bedöma?

18 döda katter och 2 levande – som omgående avlivades?!!! De två levande katterna mådde under omständigheterna bra, men en veterinär kom och avlivade dem. Vi bedömde att de var förvildade och att de inte skulle må bra av att fångas in och sättas på kattpensionat.” angav djurskyddsinspektören. Katterna fanns inomhus och hade lätt kunnat fångas in av t ex någon från katthemmet, men det gavs inte tillfälle till?

Jag tycker det hanteras fel! Har dessa ”vi” dvs poliser och Djurskyddsinspektörer någon vana att bedöma och hantera skygga katter? Har de skaffat kontaktnät med proffs som kan skyggisar? Det verkar inte så! Är inte varje LEVANDE katt  värd en chans?

En 60-årig man i Kumla fick besök av polisen och en Djurskyddsinspektör från Länsstyrelsen, skriver Nerikes Allehanda. Redan vid årskiftet hade kommunen besökt mannen (då troligen fler katter fanns i livet) och han hade fått föreläggande att skaffa kattlådor, låta veterinär se till katterna och göra rent. I huset låg nämligen ett halvmeterhögt lager av bråte, ingrodd smuts och kattmatsburkar, och i detta fanns även de döda katterna. ”Det var så mycket skit att jag slog huvudet i taket trots att takhöjden där inne egentligen var 2,40 meter!” säger närpolisen Calle Rozenbergs. ”Det här var det värsta jag har sett av sån misär!” Det stank ammoniak och var otäckt bara att vara i huset. (www.na.se/artikel.asp)
(Bilden nedan är dock från ett annat ”kattelände”.)okattmisar

Efter årsskiftet tog Länsstyrelserna över ansvaret för djurskydd i landet, bland annat i syfte att snabba på och förenkla hantering av åtgärder och djuromhändertaganden, samt hålla personer med djurförbud under bättre uppsikt. Detta ärende i Kumla överläts och låg öppet. Alltså dröjde det ända till en bit in i april innan något gjordes, och det kostade ännu fler katter livet. Kattägaren ”misstänks” nu för djurplågeri. Jag skulle vilja ”misstänka” Länsstyrelsens Djurskyddsinspektörer för detsamma i brist på snabbt ingripande!!!

Och frågan kvarstår, till dig djurskyddsdinspektör Charlotte Pettersson, när tänker du etablera en bra kontakt med Örebro katthem?!! Som faktiskt kan hjälpa till!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *