Kattägarregistret

love

Jag säger det igen: ID-märk och registrera din katt! Det är en ovärderlig hjälp om din kisse skulle komma bort. Det kostar bara en engångssumma på 130 kr att registrera märkningen – det är din katt absolut värd!

Om du menar att det inte behövs bara för att din katt endast är innekatt? Fundera då på hur många gånger det hänt att katten slunkit ut eller försökt ta sig ut? Om det händer – ha märkningen gjord INNAN!

SKKs kattägarregister omfattar alla katter där SKK har kännedom om djurets id-nummer. Det vanligaste är att man låter veterinären ID-märka katten med tatuering i örat eller med ett chip-ID under huden. Då får man samtidigt en blankett (med märkningsnumret) att skicka in till kattregistret.

Den som hittar en katt kan läsa ut örontatueringen eller få hjälp av veterinär/polis att kolla om katten är chip-märkt. Då kan man kolla märkningsnumret direkt på kennet.skk.se/agarreg/katt_sok.aspx och få både namn och adress till kattens ägare.

Det kan ju också vara bra att veta att SKK har en ändringsblankett för ägaruppgifter – har din katt bytt ägare ska du skicka in denna blankett med posten. Ändringar av ägarens adressuppgifter samt meddelande om avlidna katter görs genom att sända e-post till id@skk.se.

kennet.skk.se/agarreg/ finns mer information om kattregistret!

k_3

På bilden är jag nytatuerad i örat med illgrön färg och den spred jag lite här och där. Om man lyser i mitt öra så syns tatueringen faktiskt fastän örat är svart!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Kattägarregistret”

  1. hallå hallå.. har fastnat lite på din blogg, tycker den är jättebra!!!!! jag har då inte idmärkt mina små liv.. visste inte att det var så billigt!!! jag ska kontakta vår veterinär!!! mina katter är ju både ute å inne å har halsband. Musse är 7,5 år och har under sin tid som utekatt gjort av med säkert 30-40 halsband.. hihi.. molly har aldrig gjort av med ett enda men eftersom hon är en liten prinsessa så har matte köpt fleeera halsband med diamanter å annat glitter!!!

    1. Oj vilka halsbandsspridare du har! Men oj du blandar ihop att vara med i ID-registret med själva ID-märkningen. Registret kostar 130 kr. Att göra själva märkningen kostar olika hos olika veterinärer, allt mellan 260 kr till 480 kr. En del bjuder på märkningen om man gör den samtidigt som kastrering. Så kolla med den veterinär du brukar gå till för vaccination! De kan också ge rabatt om man gör det ihop med vaccination.
      TassKram Wikki

  2. Jag har precis kommit hem från veterinären ,där blev jag kastrerad o ID märkt jag tycker det är viktigt om jag skulle springa bort, då kanske någon snäll människa hjälper mig att hitta hem .

  3. I dag har jag varit hos veterinären och blivit kastrerad o ID märkt , ja tycker det är viktigt för om jag skulle springa bort och någon snäll människa hittar mig så kan han hjälpa mig hem. Min husse tycker så mycket om mig. Jag heter ZICCO.

    1. Hej Zicco, vilken superbra husse du har! Han tänker på rätt sätt och bryr sig om dej mycket! Ge honom en extra stor nospuss från oss! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *