Förlåt min otydlighet!

zelda_ronmrkt

ID-märkning av katter är en sak, och att registrera själva ID-märkningen i SKKs register är en annan. Det jag beskriver i föregående inlägg är alltså att få ID-numret och kattens ägaruppgifter inlagda hos SKK, så att en märkt katt kan spåras. ID-registret kostar 130 kr.

Att göra själva ID-märkningen däremot kostar olika hos olika veterinärer, allt mellan 260 kr till 480 kr. En del veterinärer bjuder på märkningen om man gör den samtidigt som kastrering. Så kolla med den veterinär du brukar gå till för vaccination! De kan också ge rabatt om man gör det ihop med vaccination. Ibland har olika kattorganisationer också kampanjer där man kan få rabattpris på kombinerad sterilisering/märkning – kolla med ditt lokala katthem!

Så förlåt, jag uttryckte mig lite oklart. För att få själva märkningen gjord på katten måste man alltså ta kontakt med sin veterinär eller djurklinik. En tång-tatuering i kattens öra görs när katten är sövd, alternativt en chipmärkning görs på en vaken katt, att sätta chip märker den inte mer av än när den får en vaccinationsspruta.

…och jag har mysiga gröna siffror i örat! *ler kattigt*
TassKram Wikki

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Förlåt min otydlighet!”

  1. Om jag inte minns fel har både Madame och hennes syster Gosis chip ^^

    Och man får ju inte heller glömma att försäkra sina små älsklingar, både katt som hund o alla andra små djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *