De instängda Örebrokatterna

(VARNING, otäcka bilder!) …har upprört många, själv ryser jag när matte läser ur tidningen om de nio kissarna som en grym människa hållit instängda i sitt rum på ett vandrarhem. Katterna var instängda i transportburar utan mat och vatten och hade bara tjocka ihopklibbade lager av toapapper som samtidigt var både toa och bädd! I några av burarna var lagret med toapapper så tjockt att det vägde 10-15 kg och kattstackaren hade bara halva ståhöjden kvar i buren!

bur Polisens bilder

Mer finns att läsa i Örebrotidningen: www.na.se/artikel.asp

En katt var i så dåligt skick att den avlivades omgående, vilket måste ha varit en befrielse. Hur någon över huvudtaget kan låta sådant här förekomma undrar man ju. En gäst – den hedersperson som slog larm! – kunde inte ens sova där över natten för att katterna skrek så förtvivlat. Ja så de måste ha skrikit?!!!! Alldeles fruktansvärt! Stanken i rummet var helt ohygglig bara den…

(Som katt är jag inte hämndlysten men ibland tänker man hastigt att den som plågat ett oskyldigt djur så här skulle få utstå något liknande lidande. Men så glömmer man raskt tanken, för man vill inte själv någon så ont…)

Här är en bra länk om vilka saker man bör göra när man ser ett djur fara illa: www.djurskyddet.se/vartarbete/anmalbrott/index.asp d v s anmäla till polisen eller kommunens djurskyddsinspektör. Fr o m 1 januari är det Länsstyrelsen som håller med Djurskyddsinspektörer.

Våga anmäl! Du anar inte hur tacksamma vi missar är!

TassKram Wikki

PS. Minst sex av katterna finns nu i katthemmets beskydd. DS

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “De instängda Örebrokatterna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *