Hur jobbar ett katthem i USA

…och vad kan vi lära oss av dem? catadoptionteam.org/about-us/who-we-are/

catlogo

Bloggkatten Wikki tittade in hos CAT, som de beskriver sig själva:  ”The Cat Adoption Team is the largest feline-only, no-kill, non-profit shelter in the Pacific Northwest. CAT saves over 3 200 lives each year.”

Precis som ”mitt” katthem i Örebro, så har det börjat med en människas kamp för hemlösa katter 1998, och idag har CAT egna veterinärer, ett eget kattsjukhus, de ordnar kattmat gratis till kattägare som har ekonomiska problem, de ordnar gratis kastreringar, och de räddar katter i katastrofzoner, som t ex stormen Katrina. På tio år har de – i ett så klart enormt mycket större område än vårt lilla Örebro – räddat över 16 000 katter! De har 30 anställda och hundratals frivilligarbetare ”paid in purrs”. Med hjälp av en stor tidning, WillamettesWeekly, drar man in ekonomiska medel och en stor kattmatsleverantör är sponsor. I USA är välgörenhet en stor affär och marknadsförs kanske en hel del häftigare än vi är vana vid.

yaya  moekatrinacat  (Yaya och Moe, två ”rescues” från Katrinastormen 2005)

Men det spännande är ändå idéerna man kan få från andra håll: Hur man t ex tar emot donationer per SMS eller en fiffig ”spelsida” www.freekibblekat.com/ där varje besök innebär att ett kattmatsföretag skänker/sponsrar kattmat till katthem. Hur man lagt upp websida med rådgivning i det mesta – t o m hur man skapar avtal med sin hyresvärd för att få ha katt i sin bostad, lite annorlunda än här… till ett system med pålitliga ”PetSitters” !

…och från CAT får man förståss inte e-mails utan e-Tails….

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Hur jobbar ett katthem i USA”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *