Sovmorgon – inget för en katt

När den första solstrålen letar sig in i lägenheten, så sitter jag på fönsterbrädan i köket och bara njuter, ser hur området vaknar och har koll på alla människor och djur som rör sig utanför. Det finns gott om tid att spana på spännande saker.

Faktum är att matte säger att det syns också, för på fönsterrutan är det en rand med fläckar precis i noshöjd. Små söta trekantiga nosavtryck…

Framåt förmiddagen när matte vaknar, då blir jag så glad och springer och möter henne och berättar om allt jag sett. Ibland ser hon så yrvaken ut, så jag vet inte om hon förstår allt jag säger. Men hon fattar i alla fall att vara vaken nog att fylla min matskål och vattenskål.

Så gosar och leker jag med matte och håller henne sysselsatt tills husse vaknar, efter det kan jag lämna dem utan tillsyn för då klarar de sig rätt bra med att roa varandra på egen hand. Då går jag och sover ”kattnatt” d v s katter sover ju mer på dagen än på natten.

_492

Och bäst av allt är om det finns en prydlig renbäddad säng att sova i! Som här, med vackra nya lakan som husses snälla farmor gett oss! Tass på dej farmor!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *