Höst och pärontider

pron

Då är det dags att festa på smarriga päron med kolasås! Och det är mattes fasters hemliga recept jag nu avslöjar på härligt simmig plus sanslöst god och suveränt lättlagad kolasås som du kan ha till dagens dessert, t ex lite vaniljglass och inkokta päronhalvor! (Har du inte egna inkokta päronhalvor så fungerar de som finns på burk eller färska!)

Kolasåsen är lika lätt att göra i 2- eller 3-dubbel sats om man ska ha till många festgäster!

ge_hit

KOLASÅS 3-4 portioner

Lägg i en hög* kastrull:
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0,75 dl strösocker
1,4 dl mörk sirap

Koka under omrörning på låg värme i 12 minuter

Kan koka häftigt så bevaka! Gå inte ifrån en enda minut!*
Minst 10 cm kant! Såsen bubblar upp snabbt om det blir för kraftig kokning. Den sjunker om du blåser på den…

Ta av plattan

Tillsätt:
1,2 msk smör
1 tsk vaniljsocker

kolassRör om så att smöret smälter och sockret blandar sig.

Låt svalna i kylen en stund, då blir den simmig och tjock
Ät och njuuuuuuuuuuut!

Blir det något kvar i kastrullen så lovar jag att det försvinner av sig själv – kolasåsen är så god att det alltid är någon som vill skrapa ur de sista dropparna!

Lycka till!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Höst och pärontider”

    1. Mjau, det är så att blir det en skvätt kvar av såsen så ställer man den i kylskåpet och så går man och tar sig en slickesked då och då, säger matte. Bättre än godis! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *