Hur korkat kan man fråga?


Hallå där, varför är det djurplågeri att släppa ut en katt vid en väg?

Rubriken går att läsa i NackaVärmdöPostens lilla intervju med Fisksätra katthems Hans Malmgren. Och först tänker jag ”Hur korkat får man fråga?!” men sedan jag läst artikeln så inser jag att just genom att lägga en sådan rubrik, så fick det mig ju att reagera och läsa texten! Jag hoppas att fler läser den och tänker ”Japp då vet vi vem vi kan kontakta nästa gång vi ser nån dumpa en katt utmed vägen!” – och hoppas att det innebär att åskådaren både räddar katten och kan få hjälp att anmäla dumparen. Katter ska ha sina trygga hem, inte kastas bort vid motorvägen, underförstått för att köras över…

Det ÄR djurplågeri. Låt oss stoppa sådant! Och för övrigt, den som ser sådant kan ta hjälp av personal vid sitt närmaste katthem och få hjälp att anmäla gärningspersonen! Morr!


Det finns djurägare som använder andra metoder också – som den som ringde och med förställd röst tipsade Kattstugans Eva Karlsson om var det utmed en väg mellan Horred och Veddige fanns en plastsäck innehållande fem kattungar… GT berättar att alla ungarna räddades – men man undrar ju vad som hänt om de lyckats klösa sig ur den där säcken innan Eva hunnit dit, för fem ungkatter klarar sig inte länge i naturen!

Vad är det för FEL på somliga människor?! Gör det rätta, stöd ditt Lokala Katthem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *