Nu börjar fläderblommorna slå ut…

Stora matte hälsar att nu laddar hon med citroner, socker, och ingredienser till sin berömda fläderblomssaft! Så därför kommer här en repris från förra sommaren med receptet:

fladerskord
  • Ta fram en rymlig bunke – vi kör med en 10-liters rostfri bytta
  • Häll i ett helt paket på 2 kg strösocker
  • Fyll på med 100 gr citronsyra
  • Skölj och skiva fint 6 små eller 4 stora citroner och lägg i
  • Plocka och skölj noga 50 st fläderblomsklasar och lägg dem i bunken
  • Koka upp 2½ liter vatten och häll det heta vattnet över blommor och socker
  • Rör om tills sockret löst sig och ställ kallt i 4-5 dygn
  • Rör om en gång per dag

citronfladermellan2
Sila bort fläder-blommorna och du får cirka 4½ liter koncentrerad saft
Frys in den koncentrerade saften i 3 deciliters plastbyttor – en sådan bytta ger lagom 1 liter utspädd saft
(Alternativt tillsätt 2 kryddmått natriumbensoat så håller sig saften om du häller den på flaska som förvaras kallt)

Lycka till! public_heart

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Nu börjar fläderblommorna slå ut…”

    1. Det är så enkelt, det gör sig nästan av sig själv. Gäller bara att ha plats i kyl och frys! TassKram Wikki

  1. Fläderblomsaft som är SÅ GOTT! fast det kan man inte tro om man bara luktar på blommorna..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *