Behöver min/din/vår älskade katt verkligen få tio nya leksaker i julklapp?

wikki_gif3 Det erbjuds frestande ”Julpaket till din katt!” på nätet – söta leksaker, massor av godis och många sorters julutstyrslar. Jag kan, som engagerad Svenska Kattskyddsförbundet – SVEKATT och i tillvaron för alla landets hemlösa katter, inte undgå att allvarligt fundera på frågan ovan.

Helt säkert önskar många av våra katter, de som har kärleksfulla hem, att slippa det värsta julstöket. Och andra katter älskar det av hela hjärtat. Men ärligt talat, prylar har de så att de klarar sig – och den roligaste julklappen är nog att få pappersbollar och nya ”kattonger” att busa i! Men visst kan en liten extra godbit och ett litet julpaket med spännande dofter få komma med tomten!

Men… så tänker jag att vad den frysande och hungrande katten där ute i vintermörkret skulle be jultomten om – ifall katten känt till att det finns en sådan – ja, inte skulle det vara något som går att slå in i ett paket…

Det gör det enkelt, i alla fall för mig att låta resten av den älskade hemmakattens julklappsslant få gå till ett katthem eller någon bra katthjälpsorganisation! För det är alla de där katterna som INTE har NÅGONTING ALLS som behöver få den viktigaste julklappen av alla: Chansen till ett nytt liv i ett alldeles eget hem!

Och visst är det roligt att skänka en påse myntamöss till mitt lokala katthem, de fina missarna där vill säkert också få en julklapp. Men är kattleksaker verkligen vad en katthjälpare behöver, ens i juletid? Min erfarenhet säger att vad ett hårt arbetande katthem behöver mer än något annat, så är det slantar till att betala framför allt veterinärvård och mediciner till alla dessa katter som de räddar!

Det behövs också klösträd, kattbäddar, mat, sand, hygienartiklar och städmaterial, och mycket annat. Men nu till jul, om du vill skänka något till det lokala katthem som du stöder: Kolla vad de VERKLIGEN behöver! Kanske det är målarfärg och hantverkshjälp! Kanske det är transporthjälp så en sjuk katt kommer till specialistvård… Kanske det är att hitta någon som kan utbilda volontörer i smittskyddsfrågor och katthälsa!? Eller kanske är det, mer än något annat, PENGAR TILL AKUTA KOSTNADER, för allt från avmaskningsmedel till kattschampoo, och kastrering/vaccinering av de senast intagna katterna. För efter jul kommer vardagen, kommer ett nytt år och nya kostnader.

winter_cat
Och många många nya hemlösa katter som behöver oss…

STÖD DITT LOKALA KATTHEM! Ge dem en julklappspeng!
Ja, och du vet ju redan: INGEN gåva är för liten… ♥

GOD JUL ALLA ÄLSKADE HITTEKATTSVÄNNER!

(Text från Stora matte Inger Andersson från 2016-12-14)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *