Tjatigt men viktigt: Vatten till katten

krankatt
Se till att vi katter ofta får friskt gott vatten att dricka nu när det är varmt!
Byt skål och diska den ofta, liksom byt gärna vatten flera gånger om dagen.

Verkar din katt ankommen av värmen, flämtar och svettas om tassarna – blöt tassarna med svalt (Inte superiskallt men svalt!) vatten – t ex häll upp 2 cm vatten i diskhon, tvättstället eller badkaret och ställ ned kisse en stund. Att torka med en blöt trasa/handduk över pälsen då och då friskar också upp.

Ge akt på om du ser en katt ligga utsträckt i solgasset utomhus – den kanske inte bara lapar sol, utan kan ha fått för mycket av det goda! Gå fram och titta till katten, om den är vid medvetande och bara sträcker yrvaket på sig så är det ingen fara. Men ligger katten knockad som en inlagd sill så kan det vara bråttom med nedkylning och att den får i sig vätska!

Och husse och matte, drick ordentligt med vatten själva, hör ni!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Tjatigt men viktigt: Vatten till katten”

 1. Vilken häärlig bild 🙂
  Min matte beställde en vattenfontän till mig för ett par veckor sedan och den använder jag flitigt !
  Läste ett tips nånstans att man kan frysa in lite tonfiskspad blandat med vatten i iskubslåda eller påsar och sedan lägga det i vattenskålen för att locka kisse att dricka mer.
  Kanske var här hos dig jag läste det vem vet 🙂

  1. Mjau Kjelle, det har du nog bl a läst hos mig men det braiga tipset finns på fler håll – och det funkar bra! Men matte brukar tycka att vattnet luktar ”glääää” efter ett tag, jag förstår inte? Det som doftar så mumsigt! NosPuss Wikki

 2. Här tjatas det om vatten konstant.. vi jobbar på det! Matte har provat med blöt handduk också-gillade inte det sådär hemskt mycket.. men det är bra att de har koll på oss.Nosbuffar

 3. Ja, jag har druckit ordentligt ikväll! Tänk på att ha kylblock i buren om man behöver åka med katten någonstans och inte har ac i bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *