Hitta hem och hitta ro, Totten och Tinisa!

tt2
På katthemmet bildas det ofta ”kärlekspar” som finner stor trygghet i att ha varandra, och håller sig tätt tillsammans mest hela tiden… Totten och Tinisa är ett sådant par. Totten är den svarta hanen på bilden, ca 8-9 år gammal, och Tinisa är honan som är brunspotted, ca 9-10 år. Dessa två vill katthemmet inte sära på, då de är tokkära i varandra! De beter sig som ett ständigt nyförälskat gift par. Tinisa är den som bestämmer och hon tar alla tillfällen att gosa, vilket Totten tycks uppskatta mycket. Det viktigaste i Tinisas liv verkar vara att ta hand om Totten och tvätta hans öron!
TT
Tinisa och Totten kommer från samma ställe, en mörk fuktig lada där ingen katt lyckligtvis längre behöver bo. Trots sitt hårda liv har Totten och Tinisa anpassat sig otroligt väl. Båda två är sociala, trevliga och gosiga innekissar som tycker om att bli klappade och spinner högt. Men det är inga katter som man bär omkring på hursomhelst, då vill de hellre själva hoppa upp på bordet för att ge en huvudbuff och kela.

Båda är väldigt nyfikna av sig och de är snabbt fram när det vankas godsaker på katthemmet. Lite bus har de också i sig, och Tinisa är dessutom ganska pratsam De är vana att bo med flera katter, men de skulle nog trivas minst lika bra med bara varandra och sina människor.
totten
Men Totten fick åka in akut till Kumla-kliniken och bli inlagd i måndags, då hans allmäntillstånd blev för påverkat och han fick svårt att dricka. Tottens flickvän Tinisa letade sedan oroligt på katthemmet, men idag blir hon nog lycklig, för nu har Totten skrivits ut från veterinären, och de ska tillsammans få flytta till ett jourhem!

Totten mår lite bättre och har börjat äta små portioner mat. Hans mage är dålig, men såpass bra att han inte behöver vara inlagd. Han är ordentligt uppvätskad. Inget fel har ännu hittats, och håll tummarna för att provsvaren inte ska visa på något allvarligt…
Eftersom Totten behöver ständig koll en tid framöver, så är det bästa för honom att bo i ett jourhem. Han behöver Tinisa och hon behöver honom, så självklart får hon komma med dit. Tillsammans  flyttar de nu till ett jourhem med hjärtat på det rätta stället!

Vill du hjälpa Örebro katthem med Tottens vårdkostnader så är pg 28 88 67-5.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Hitta hem och hitta ro, Totten och Tinisa!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *