Här är det som Melker behöver ”bli innätad”…

Melkers hus
Melkers matte Jennie skriver ”Så här ser ena halvan av min balkong/ uteplats ut och den ska då bli inhägnad till Melker och såklart Lucifer. Utemöblerna och den gamla hundsängen ska bort och så ska det inredas med katträd osv. Jag får inte göra åverkan på fasaden. Jag kan dra ut inhägnaden en liten bit på gräsmattan men sen kommer en backe upp så det blir en liten bit till.  Så det bästa är om det är så billigt som möjligt. Så lätt som möjligt att sätta ihop. Gå att monteras ner och tas med vid flytt. Jag har tyvärr mycket dåligt med pengar och jag har mycket svårt att få någon som kan hjälpa mig bygga något. Och är någon villig att hjälpa till tar jag tacksamt emot den hjälmelpen också… Jag bor i Upplands bro i Sthlm. Jag tar mega tacksamt emot hjälp !! Jag kan ju inte själv !! Jag kan kanske hjälpa till med något annat tillbaka, bjuda på middag?”

Gamle Melker VILL nämligen inte alls acceptera att bli innekatt, och protestkissar i badkaret…  Han har mycket bestämda åsikter och talar väldigt tydligt om vad han vill.

Tack alla som skickar förslag på lösning till Melker – dem ska jag vidarebefordra.

Pejst och Jansson tipsar om hur enkelt bygge de gjorde när de på semester behövde en portabel rastgård, med delar av ett partytält, rådjursnät och MASSOR av buntband – men funktionellt och enkelt. Som ni ser ligger en bred nederkant av nätet invikt över gräset, så att det inte ska gå att krypa ut:
resegård
En sådan enkel konstruktion tror jag säkert skulle gå att modifiera (Utan partytak) mot Melkers uteplats, eller vad tror ni som är händiga/tassiga?! Det viktiga är bara att fästa det hela säkert och ändå löstagbart…

Klosterkatterna fick sektioner av byggplatsstaket och snickrade ihop det här fina uterummet med möjlighet att tassa ut via ett litet fönster:
kattburen100628
Och Santinos och Alfredos matte berättar om sin kattgård, som är byggd som ett ”pepparkakshus” med delar som går att skruvas ihop och isär efter behov:
Rastgård
Du som har fler tips, eller kanske har något rastgårdsmaterial du kan bistå Melker med, når han matte via mail jia3@hotmail.se – alla råd är välkomna!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Här är det som Melker behöver ”bli innätad”…”

 1. Mjau! Det där har alla utsikter att kunna bli bra! Nu gissar jag och räknar svanslängder, men jag tror det är ungefär tre meter bred öppning, inte sant? Det skulle vara bra om Melkers matte kunde jama alla måtten i alla fall på en jamefär; bredd, höjd till balkongen över och hur långt ut på gräsmattan det är jämt innan backen upp! Och om Melker är nöjd med att bara få sniffa frisk luft och inte kommer villa rymma vidare ut?
  Jag ska låta matte tassa ihop en ritning, och kanske göra ett överslag vad det kan kosta…

 2. Våra mattar funderar också på hur man kan hjälpa Melkers matte. Skulle vi inte kunna dra ihop ett gäng mattar och hussar i vår som helt enkelt tog med material och åkte dit och byggde upp den? Nu är det ju lite sent på året…

  Tass från Imma, abbemissa.

  1. Mjau, det skulle vi kuna göra! Men Melker behöver något ”Proffisoriskt” NU och det kan ju hinna grejas innan kylan går i backen… NosPuss Wikki

 3. Jam igen! Om Melker nöjer sig med bara den ytan som är på balkongen/uteplatsen så skulle det kunna kosta nästan ingenting och gå väldans snabbt (kanske som en första, snabb lösning över vintern tills det går att bygga mera); det behövs bara två reglar som spänns med någon slags expander (läge att höra med en bygghandel och förklara vad det är som behöver göras, och att man inte får göra hål, så kan de plocka fram det som behövs, tänk typ ställbart möbelben) mellan golv och tak, och en regel mellan dem på golvet, och sedan rådjursnät som häftas på det…
  Nät tror jag att vi har, och kan sälja för en mindre slant (annars blir nätet dyrt eftersom det säljs på en mycket större rulle än vad som behövs) till Snuffefonden, och reglarna borde väl kosta omkring en 100-lapp tillsammans…

  1. Melkers matte hälsar: Pga olika skäl kan jag inte själv mäta / måtta men jag ska be om hjälp . Återkommer så fort jag kan med mått. Jag kämpar på .
   Kan tillägga att det måste vara mycket rymnings säkert då båda mina katter är experter på att hitta öppningar,öppna dörrar,skåp,transporter,m.m . Det som är till min fördel är att dom är gamla gubbar nu så dom ger upp lite fortare men dom försöker må ni tro.

   Melkers matte går att nå på jia3@hotmail.se.
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *