Sören, Street Cat Bob och Wikki

bob
” I am able to do all this, just from my voice, just from saving one cat. It’s amazing to be able to give back.” Orden kommer från James Bowen, mannen som lever med gatukatten Bob, som numera är en världskändiskatt! Jag skrev om katten Bob i mars förra året och berättade hur han faktiskt räddat sin husse ostreet_cat_bob15cmsch gett honom en mening med livet. (Du kan läsa ett fint reportage om det HÄR.)

Boken ”A street cat named Bob” hade just då kommit ut, den översattes snart till åtta språk och det har nu blivit cirka trettio språk, inkluderande på svenska ”Gatukatten Bob”! Boken finns också i en barnversion ”Bob no ordinary cat”. Bob och James charmar numera hela världen, talas om i radio och syns i TV, för att inte tala om boksigneringar i varje liten bokhandel!

James behöver inte längre försörja sig och Bob genom att arbeta som tiggande gatumusikant. Med orden ”to be able to give back” menar James och Bob att deras liv numera går ut på att leva på vad böckerna och framträdandena tillsammans ger, och samtidigt skänker de pengar till olika välgörenhetsprojekt som framför allt gagnar hemlösa djur. Engelska bob medalBlue Cross hjälpte James att rädda Bobs liv när de just mötts och James var pank – Bob har skänkt dem av sina honorar vilket ger andra chans att få samma hjälp.

Bob har fått en hedersmedalj också, men just nu hittar jag inte länken till vem som gav honom den… Därutöver så är Bob nog den katt som har mest stickade halsdukar i hela världen – mängder av beundrare har stickat scarves och halsdukar till honom och samlingen innefattar nog att täcka en ny halsduk för alla årets dagar under flera år framåt!

Givetvis har Bob en Street Cat FaceBook, Bob-Twitter och eventuellt ska Bobs och James historia bli till film i framtiden!4600

James och Bob har också en blogg, Around the world in 80 Bobs, där böckerna om honom fotograferats på hundratals olika ovanliga och vanliga platser. Antalet 80 sprängdes ganska snart! Den blev upphov till James andra bok, ”The world according to Bob”, som också raskt blev en bestseller.
street-musician-james-bowen-walks-with-cat-bob-in-covent-garden-in-london_923807
Naturligvis måste vi då bidra med vårt lilla foto till ”The World According to Bob” med denna bild, när jag i min världsresenärsform som ”Wikki FlatCat” tillsammans med vår Sverige-berömda vän klappinsamlarkatten Sören Fernström läste Bobs bok (Samtidigt som han genom att ta 1 kr per klapp samlade in 4 000 kr!) under den stora kattutställningen Scandinavian Winner i Norrköping i lördags:

We all love you, Bob!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Sören, Street Cat Bob och Wikki”

    1. Bob är James liv, i mer än en bemärkelse! Låna böckerna på biblioteket och läs, de är underbara! TassKram Wikki

  1. Hej Kattvänner!
    Blir glad när jag läser om gatukatten Bob och James o deras fantastiska historia! Tänker köpa boken till mig själv i Julklapp. Om jag besöker London hoppas jag få syn på dom två härliga grabbarna i gatuvimlet! Då ska dom få kramar!!
    KRAM på ER och MJAU från Mariann o mina kissar Lill-smulan, Snuffe och Charlie, tre syskon, fantastiska och underbara katter med stor intelligens!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *