Länk till NAs katthemsreportage

Det kom en härligt entusiastisk och kattälskande reporter till Örebro katthem i helgen, och du hittar hennes reportage i NA HÄR. Som alltid med journalistik så brukar det bli bra om det mesta blir rätt men tyvärr smög det sig in lite ihopblandad information i texten:

Till katthemmet prioriterar vi dräktiga eller sjuka och skadade katter. De flesta andra hamnar i jourhem.” blev ju bakochfram… På katthemmet bor ju varken dräktiga, sjuka eller skadade katter. De bor alltid i jourhem, vid behov under karantänsformer. På katthemmet finns istället de katter som är färdiga för adoption, alltså friska och fullt vaccinerade. Vad Stora matte sade till reportern är ”Vi har en enorm kö av hjälpbehövande katter, vilket gör att vi tvingas prioritera vilka av dem som tas in i verksamheten och hur, det är första hand är de dräktiga, sjuka eller skadade katterna som måste tas om hand. Katthemmet löser det med särskilda jourhem som plats för karantän/rehabilitering/kattungars uppväxt.”
Reportaget täcker ca 5% av all info som den trevliga journalisten fick, hon såg nog tydligt att det bara fanns välmående katter på katthemmet.IMG_6287

Somliga – som fina Binky – hinner bara mellanlanda på katthemmet i några dagar… Han är redan adopterad! Jama om att ha tur!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Länk till NAs katthemsreportage”

  1. Ibland får man vara nöjd om de stavar namnet rätt 🙂 Kul att det kom en journalist och att det blev en reportage. Resten får man ha överseende med. Vi i hittekatssvängen är ju inte så vana vid att öht lyckas få någon uppmärksamhet i pressen.

    Nosgos från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *