Så här varmt

httpv://youtu.be/JbOcCQ-y3OY
Det här borde ALLA djurägare se! Och somliga borde få uppleva det själva för den delen!

Notera: 116 grader Fahrenheit är ungefär 47 grader varmt i Celsius. Det är riktigt outhärdligt för ett djur som inte kan svettas! För ni vet väl att de flesta djur INTE kan svettas på samma sätt som människor? Katter kan t ex inte svettas – de kyler ned sig genom att fukta pälsen OM DE KAN genom intensivt tvättande, genom att hässja (D v s flåsa intensivt.) och så har de tassvett så det blir alldeles blött om tassarna! Svett om tassarna kan också komma när de är nervösa och stressade.

För det mesta fungerar också kattens päls som värmande omslag men den kan också i viss mån verka som temperaturregulator, genom att resa pälsen så att det bildas luftfickor i den kan pälsen också isolera mot hetta. Men när det blir riktigt varmt kan du behöva hjälpa din katt att hitta svalkande platser!

En del katter uppskattar en fuktig handduk att sitta eller ligga på, eller att bli lite avtorkade med ibland. Andra leker gärna med en isbit på golvet (Halka inte på den själv bara, matte!) eller ”glötar” med tassarna i vattenskålen. Fler tips hittar du under ”Wikkis Goda Råd” i högerspalten i inlägget ”Svalka en varm katt”!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Så här varmt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *