Hjälp till Någon i Morrbotten

Någon kunde ha frusit ihjäl här:
någon1!
I den här snöhålan hade han grävt ned sig för att få lite skydd mot Norrbottens bistra köld, katten som kallas ”Någon”… Det hade varit – 20 grader och den arma katten var så nedkyld att han knappt förmådde fräsa!någon2
här berättar min bloggkollega Fjutten:
”En duktig hund nosade sig fram till en fräsande snögrotta! Hundägaren fick då se
en liten kisse som gömde sig långt nere i grottan. Därinne hade Någon gjort sig
ett litet bo! Han hade grävt sig ända ner till barmark för att få lite värme. Min matte fick veta detta och tog bilen och åkte dit. Därinne i grottan låg Någon och frös. I Morrbotten är det kallt, vi har haft minus 20 och kallare. Någon var så trött så han orkade knappt protestera, han fick komma in i kattburen och sedan snabbt hem till vår varma lilla toa. Någon har skador på svansen, på öronen, är trött och mager men ÄNTLIGEN varm och han får bästa vården här hos oss. Idag ska han till veterinären, och sedan vidare till ett
annat stödhem. Matte tror att Någon kanske kommer att bli svanslös… Jag fattar inte vad hon menar, men jag litar på att alla gör sitt bästa för vår kompis!”

Jag jamar bara: Låt oss räcka ut tassen till Någon! KattiNorr har pg 30 06 54-1 och jag ska tassa iväg en peng till Någons hjälp i alla fall! Håll tassarna för att han orkar återhämta sig nu och njuta av värmen och få köldskadorna att läka! *knäpper tassarna*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Hjälp till Någon i Morrbotten”

 1. Men lilla Någon! Hoppas verkligen att du mår bättre snart! Det är du värd efter allt du gått igenom. Du verkar synnerligen smart. Att komma på något sådant.
  Nospussar!
  Indy, Julian o Madicken

  1. Mjau, tänk så ont det ska göra att komma in och tina upp?!! jag hoppa att hans magra kropp ka klara det! *healilngspinner* TassKram Wikki

 2. Sötnosar, vad ni är snälla! Rapport från veterinärbesöket: Någon får behålla svansen tillsvidare. Det är cirkulation i den men den har inte rätt nervimpulser så han kan inte vifta på den. Öronen är såriga men varma, så varma att de känns febriga. Humöret är ändå gott och han älskar att vara i min mattes knä.

  Puss på er alla, vi är så tass-samma <3

  1. Hettan i öronen kommer nog av köldskadorna – det kan bli nästan som brännsår och kan göra ont, men får Någon bara ordning på blodcirkulationen så kan de återhämta sig. Annars måste de vävnadsdelar som ”dör” av kylskadorna tas bort så att Någon inte blir sämre av dem. Det kan nog veterinären redan ha sett om det finns risk för sådant. Jag gissar att Någon är lycklig över en varm famn!!! *svansdans* NosPuss Wikki

   1. Mjau, precis så Wikki, som brännskador. Öronen är så svullna och det läcker liksom ut vätska genom huden. Nu syns det att det börjar spricka upp och bli som sårigt. Men vi håller koll, som tur är ska han till ett stödhem som inte är så långt ifrån oss(samma stad) så matte kan åka och kolla läget. Glömde jag berätta att Någon bara är ungefär 5 månader gammal? Så liten och ute??? Det är detta vi grunnar över hur det kunde hända…

    1. Stackars Någon! Prata med veterinären om han behöver smärtlindring – lite Metacam eller något som är snällt mot den magra kroppen! Kanske det går att badda öronen med något? Lille skrutt varför var han ensam ute i kylan? Skickar healingspinn! NosPuss Wikki

   2. Någon fick Metacam i spruta hos veterinären och så får vi avvakta nu och hälla koll så han inte har ont.
    Stor kram från Fjuttfamiljen!

 3. Men stackars, stackars Någon!
  Måtte vetten kunna hjälpa honom så han kan få ett bra liv igen.
  Gör ont i både mej och matte att läsa om den stackarn och vetskapen om att det finns så många fler i hans situation. Matte kan inte glömma de märkliga kattspåren vi hittade i lördags, men nu blir alla vägar oframkomliga dit eftersom det faller mer lappmögel och de inte plogar

  1. Mjau, när man vet hur jobbigt det är i tassarna att vara ute i snön bara en liten stund (Och då har jag ändå mycket ISOLERING säger matte och ler konstigt!!? Skrattar hon åt mig?) hur ska det då inte vara att ligga i en snöhåla och huttra??! *ryser* TassKram Wikki

 4. Hur i hela mjausiken kan man låta en liten bebis vara ute? Om Någon smitit borde det ju vara fullt av lappar som efterlyser honom?!?!? Arma lilla kisse, men vilken tur att skällisen hittade honom och att ägaren hittade Fjuttens matte. Nu håller vi tassarna för att Någon ska få behålla både svans och öron.

  *healingspinn*

  1. Mjau v håller alla tassar så grundligt så att vi får åla oss fram! Krya på dig Någon! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *