Djurens Dag den 4 oktober – också för oss katter!

Runtom i världen kommer Djurens Dag att firas den 4 oktober på den helige Francsiskus dag, men även i vissa delar av världen på söndag den 7 oktober. Vilket man än väljer så tycker jag att man kan passa på att höja tassen även för oss katter – framför allt för alla dem av oss som har det svårt och söker hem! Alltså ett bra tillfälle att kanske gå ut och dela ut information om våra katthem och katthemsverksamheter! Stöd Ditt Lokala Katthem!

Så här berättar WAD på sin hemsida: ”World Animal Day” was started in 1931 at a convention of ecologists in Florence as a way of highlighting the plight of endangered species. October 4 was chosen as World Animal Day as it is the Feast Day of St Francis of Assisi, the patron saint of animals.   Since then, World Animal Day has become a day for remembering and paying tribute to all animals and the people who love and respect them. It’s celebrated in different ways in every country, with no regard to nationality, religion, faith or political ideology.

Jag tänker fira det hela med att vifta med SnuffeFondens banner och hoppas att vi kan få hjälp att fylla på vår fond som just nu är lite mager… Men samtidigt vet jag att fonden hittills i alla fall gjort en liten skillnad för några medkatter, och det känns viktigt! ♥♥♥ Och som sagt:
Ingen gåva är för liten!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *