En Tass över oss…


De sitter på ett av SkaparKattens vackraste moln, Mulla och Snuffe, och kikar ned på kvarteret där de bott med sina människor. I fönstren syns julpynt och ljussken. På ÄnglaKatters vis kan de se rakt in i sina hem och hålla en skyddande Tass över sina kära – så här i jultid känns det extra viktigt.

”Ja e rätt säker på att Sippo tar jysst tass om husse men ja vill ju kika att han schöter den söta tjejjen bra åxå!” anförtror Snuffe till Mulla, som ler roat.
”Mjau, det är tur att din husse har Sippo och Tindra. Vi katter är ju bra på att trösta. Men jag hoppas att matte också känner mina tröstande små vingslag runtom henne nu om kvällarna när hon saknar mig och blir sorgsen….”
”Men du får vel ta i lite!? Ha’ru lärt dig övervingroll och dubbel loop från målnkanten än?! Ja kan lära dej!!!” Snuffe hoppar ivrigt upp så att hela molnet svajar.
”Kan vi inte skicka lite fint ÄnglaSpinn till våra människor först?!” säger Mulla mjukt. ”Så de kan somna i kväll med varma hjärtan och SkaparKattens Frid när de tänker på oss?”
”Ja e värdsbäst på å spinna, så kör på bara! Kuuurrr-kurrkurrkurr-UUUuurrrrr!”
”Hm, hi hi – ja du Snuffe…. Kurr kurr ♥ kurr kurrkurr ♥♥ Kurr!”

Sankte Pelle tittar på SkaparKatten, som bygger SnöKatt tillsammans med några tusen ÄnglaKattUngar. Han kramar en snöboll och skickar i nacken på SkaparKatten med ett busigt tjoff – och jamar: ”Det är fullbordat!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

27 reaktioner till “En Tass över oss…”

 1. Jag visste att Snuffe och Mulla skulle träffas. Där uppe träffas alla katter så ingen känner sig ensam eller utanför. Fint skrivet Wikki.

 2. Snuffe, kan du lära våran Sullivan alla de där konsterna också så våran mamma blir glad igen? Idag har hon varit extra ledsen för det var husses (som redan var död när vi blev tröstare till mamma, vi har ett viktigt jobb) begravningsdag.

  *nosgos med mammas tårar i pälsen*

  1. Mjau, jag tror att Snuffe har en hel manual med skojiga saker som han tassar ut både till Sullivan, fröken Pelle och många andra ÄnglaKatter som har massor av lek att komma i fatt med: MolnSvansKull, Fånga ÄnglaMöss, VingRoll med SvansBroms, VingRoll med MorrhårsTippning och BalansGång på Solstrålar… För att inte tala om de andra mysfaktorerna: Sova i Stor ÄnglaKattHög och lapa HimlaGrädde!
   Dessutom tror jag Sullivan hunnit bekanta sig med Husse – du hade ju berättat så mycket om honom – så de blev nära vänner direkt! ♥
   TröstTassKram Wikki

 3. Vilka underbara texter du skriver, sitter med tårar i ögonen och tänker på mina tre kissar, Sotis, Skrållan och Pussekatten som också finns där uppe hos Skaparkatten. Måste gå och borra ner näsan i Smulans päls nu, tur att hon ville bo hos mig, en stor tröst. Kram

 4. Gud så fint. Nu gråter jag. Det här inlägget berör mig starkt, det träffar rätt in i hjärtat och själen. Så vackert du skriver.
  STOR VARM KRAM

 5. Läser att du har tecknat bilden. Så fint! Det slog mig direkt hur likt du har fått till Mulla. Precis så där go var hon. Nu gråter jag ännu mer.
  Så tacksam för att du tog dig tid att göra ett så fint inlägg.

  1. Mjau, tittade noga på fotona av Mulla för att få det så likt som bara gick! Det är viktigt att den fina personligheten syns! Hoppas det blev en tröst mitt i tårarna! ♥ TassKram Wikki

 6. Så vackert!! Tänk att Drottning Malin finns på ett sånt ställe. Hon hälsar på här ibland, hon och lillie stod varandra t o m närmre än vad vi gör och de där besöken gör det lite lättare…
  nosgos å tacksamma gottisar
  Maurice & Kajsa

  1. Mjau, det är en tröst när små änglakatter tassar tyst runtom en, fast ingen syns så känner man det! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *