Stockholms Katthem försäkrar ALLA sina katter

I ett rykande färskt pressmeddelande berättar Stockholms Katthem den fanTASStiska nyheten:

Den vanligaste dödsorsaken bland huskatter är brist på försäkring.  Veterinärvården blir ofta så kostsam att ägaren väljer att avliva sin katt på grund av ekonomiska skäl trots att den med behandling skulle kunna bli frisk.

 I sitt arbete med att höja kattens status har Stockholms Katthem informerat om vikten av att försäkra sin katt. Nu tar föreningen ytterligare ett steg framåt i det arbetet genom att teckna en veterinärvårdsförsäkring för alla katter som tas in i föreningens vård.

”Genom aktiv handling visar vi vilken värdegrund föreningen har” säger ordförande Lena Jalke.

För föreningen innebär det att vi kan erbjuda större trygghet för våra katter och deras nya familjer. Den som väljer att adoptera katt från Stockholms Katthem erbjuds att överta försäkringen och det är en trygghet att få en katt som redan är försäkrad och på så vis slippa karenstider i försäkringen.

Grattis Stockholms Katthemskatter! Ni har det nu betydligt bättre förspänt än de flesta andra! En del katthem har försäkringsfadderskap och många inget alls. Hoppas detta kan leda till att fler katthem får möjlighet att göra avtal med kattförsäkringsbolag!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Stockholms Katthem försäkrar ALLA sina katter”

  1. Mjau, nog är vi glada över att människorna lever som de lär och låter våra kompisar på Katthemmet bli försäkrade de också, precis som vi är. Kanske kan det ge mod åt andra katthem att förhandla med sitt försäkringsbolag. Speciellt som det säkert kan bidra till att bolaget får fortsätta sälja försäkringar för de katter som adopterats och fått egna för-alltid-hem. Det värsta som kan hända är väl att man får ett ’nej’ från bolaget, men vad vi förstår är det ingenting som 2-beningar dör av. Att försöka få försäkringsfaddrar är också en bra väg att gå, men en generell försäkring är nog ändå det bästa.

    *nosgos och glada svansar*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *