Stormen Irene

Här ligger jag lugnt i min låda och svalkas av en ljum sommarbris. Men jag kan inte låta bli att tänka på alla de djur, husdjur, katter och hundar som nu kanske blir offer för orkanens stormbyar, långt där borta i USA nu och i morgon… Som inte är med när evakuering sker?! *darrar*

Terrla Cruse pulls her cat Laverne from the rubble of her homeJag kommer ihåg när jag läste om katten Laverne, som hittades i spillrorna av sitt hem där hon legat fångad i lite mer än två veckor! Det var efter att en tornado dragit in över staden Joplin den 22 maj – när tornadolarmet ljöd letade Lavernes familj förtvivlat efter sina båda katter, men fick sedan bara med sig sin hund till skyddsrummet, och huset ovanför slogs i spillror. Den andra katten hittades död, men inte 13-åriga Laverne. När matte gick dit en sista gång den 7 juli för att leta i spillrorna efter något som kanske gick att rädda, så hörde hon ett svagt mjau. Hon försökte hitta varifrån det kom, men lyckades inte. Hon bad en stilla bön och sa ”Please meow one more time!” – och Laverne jamade med sina sista krafter…

I ilfart skjutsades den uttorkade och svaga kissen till veterinären, och mirakulöst nog så kryade hon på sig!

Fler bilder finns här. Ni kan ju tänka er att detta var en katt med extrem tur… Och kanske med förbrukning av ett antal av sina nio liv.

Men många katter kommer att försvinna nu i stormen, precis som många katter hos oss dukar över i vinter i kyla och snö. Så jag jamar som vanligt – vare sig man bor i USA eller i Sverige eller någon annanstans:

Stöd Ditt
Lokala Katthem!
♥♥♥♥♥

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Stormen Irene”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *