Dunder å brak

Ohoj nu fick vi äntligen tillbaka kontakten med omvärlden! Det var ett alldeles enastående åskväder i natt mellan kl 3.30-4.10 och vi blev liksom lite strömlösa. Jag och Nova satt i ett fönster och räknade blixtar, det var cirka 45 blixtar I MINUTEN när det var som värst och mullrade oavbrutet i cirka 15 minuter! Vi tappade räkningen redan efter 7-8 minuter, någonstans strax efter 450 blixtar, både sådana som gick uppe i molnen och sådana som gick till marken, vilket var ungefär en femtedel av dem. Vilket skådespel!

Det var först när åskan avtagit och vi gick tillbaka till sängen och skulle sova som vi insåg: Varför filmade vi inte detta med digitalkameran?!! Vi hade varit så absorberade bara med att titta, att ingen ens kom på tanken! *suck*

Jag har i alla fall hittat en bra sida att spana på åskväder, här är länken och så här kan det se ut:

Alldeles nyss har det alltså slagit ned 81 blixtar (De vita plustecknen) men lyckligtvis inte här i närheten!

PS. Mitt fästingbett ser bättre ut idag, så jag slipper nog antibiotikakur! Håll tassarna!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Dunder å brak”

    1. Mjau, vi var modiga och satt i fönstret och kikade, men Ville låg under soffan och darrade, han är livrädd för allt som brakar och smäller. Stora husse fick trösta länge länge sedan! TassKram Wikki

  1. Tack för länken!! Vi struntar i Åskar – om han inte håller på för länge och dånar, för då kan man ju inte sova. lillie däremot gillar Åskar och Blixten och brukar sitta ute på balkongen och titta på spektaklet. Om hon inte sover (hon påstår att hon sover bättre när Åskar hälsar på. Knas.)

    1. Mjau jag måste för all del säga att man sover bäst när Åskar har PASSERAT – då kan alla andas ut liksom? TassKram Wikki

  2. Usch för åskan, vi var så rädda att vi sprang mellan köket och sovrummet hela tiden. Husse var uppe med oss medan matte sov hela tiden.

    1. Hur i all världen kunde matte missa nåt så häftigt??! *fniss* Stackars er som var rädda! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *