*sniff* Conny är hos SkaparKatten


Vi förstår inte alltid SkaparKattens vilja – men trots allt som veterinärerna gjort på djursjukhuset, så har Conny nu tassat över Bron till Katternas himmel… Hans stora vilda glada livslåga orkade inte med allt som hände efter huggormsbettet som orsakade blodproppen.

Matte Carina och gammelmatte Gittan är förkrossade av sorg, men de gjorde precis allt de kunde – och likaså djursjukhuset i Karlstad.

Tack alla som hjälpt till med en slant – för fattiga mattar är det en hjälp som nu räddar deras ekonomi när allt gjorts för att om möjligt rädda Conny. Här är redovisning:

Några överföringar ser vi inte avsändare på – men ni ska veta att era gåvor är mottagna i djupaste tacksamhet, och den översta raden betyder att jag tassat över det till Connys mattar, hela summan! Försäkringssjälvrisken kommer att tugga i sig merparten tyvärr, men jag tycker ändå inte att det är bortkastade pengar utan det är en sann hjälp i nöden!
Nu sitter Conny vid RegnbågsBron, den långa svansen svept om tassarna. Skaparkatten ligger bredvid i gräset och de båda blundar och njuter i det varma solskenet. ”Jag saknar mina människor” säger Conny. ”Och de saknar mig. Mina mattar gråter och mår dåligt, för trots att de visste att jag en dag skulle vara borta så kan man aldrig vara redo för det. Men där hemma finns Majsan, Sixten, Imma, Assar, Rafael och Jenny som tröstar som bara katter kan. Och genom deras kärlek och närhet så finns en del av mig där, all kärlek de får kommer nå mig genom dem och jag kommer alltid finnas i deras hjärtan. De har gett mig ett fantastiskt liv med mösslingsjakt och jag har vaktat huset precis som en säkerhetskatt ska och nu kommer jag vaka över dem som en särskild kattformad skyddsängel. Jag älskar mina människor och en dag så vet jag att vi ses igen. Men jag saknar dem så….” Conny tittar ner från bron mot världen långt där nedanför med sorgsna ögon. Då känner han en varm sträv tunga som slickar honom på huvudet och öronen, precis som hans mamma gjorde en gång. ”Dina människor känner din kärlek” spinner Skaparkatten. ”Låt oss fortsätta upp för bron nu, för det finns några där som väntar på att få träffa dig. De har bott hos dina människor förut och väntar ivrigt på att få lära känna dig. Men du ska så klart få göra en vild entré a la Conny som ingen glömmer, eller hur?” Tillsammans reser de sig och vandrar upp för Regnbågsbron och långt där uppe kommer två katter dem till mötes – en svart och en randig…. Och Skaparkatten ler knepigt för sig själv – det är verkligen fullbordat…

De står på varsin sida om Sankte Pelle, GrindKatten vid PärlePorten: Stilige Aragorn och ödmjuke Rufus. SkaparKatten har puffat fram dem med Tassen ”Möt Conny, ni vänner! Han har säkert mycket att berätta om KlosterKatterna!”  Uppför RegnbågsBron kommer Conny som en ljusgrå raket, Sankte Pelle hinner knappt svänga upp Grinden…

”Såg ni vilken huggis jag fångade,va?!” jublar Conny. ”Visst va ja bäst? Även om resten ble lite knasit!? Å vilket ställe, ja har ju bara hört om’et av matte å Imma men kolla vicket grönt gräs å vilka trän att klättra i!” Aragorn och Rufus tittar på varandra leende, de hinner inte säga ett jam förrän Conny slår en frivolt och studsar runt: ”Å va ja känner mej pigg å gla! Är ni me på SvansKull? Buff du har den, ta mejom du kan!!” Sankte Pelle får en tass i sidan varpå Conny sätter iväg som en pil – och med Aragorn på ena sidan och Rufus på den andra….

SkaparKatten ler ännu mer och ÄnglaKatterna sjunger också ”Det är fullbordat!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

32 reaktioner till “*sniff* Conny är hos SkaparKatten”

  1. Mjau, jag vet att KlosterKattMattarna har alltför tungt just nu för att orka skriva så mycket och jag hoppas detta som jag tassat ned kan vara till hjälp, så alla bloggvänner som oroat sig får besked. Conny har gjort en dramatisk sorti från sitt jordiska liv, kanske helt i Conny-stil. Men vi kommer ju alla att sakna Klostrets mösslingfångande ”sekerhetskatt”… NosPuss Wikki

  1. En så fin katt ska ha ett fint eftermäle… Han har ju verkligen bjudit på sig själv och gett många goda stunder…. Jag har foton från förra sommaren när Conny försökte buffa omkull matte av gosighet när vi hälsade på Klosterkatterna – han var en kärleksbringare! NosPuss Wikki

 1. Vilka sorgliga nyheter innan sängdags! *tårar på nosen* Jättevackert skrivet om vår favoritsekerhetskatt och mösslingfångare! Vi tror också att han springer runt nu med sina gamla kompisar och bjuder dem på kanderade mösslingar ikväll.
  Våra tankar går även till klostermattarna ikväll.
  *nosbuffar*

 2. Jag hade turen att få träffa den fina Conny och som alltid smärtar det så när någon misse fått somna in 🙁 Massor med kramar och tankar till mattarna i Otterbäcken… jag tänker på er mycket.

  Många kramar
  Malin

  1. Mjau, vi fick också träffa Conny och som alltid lämnar katter tassavtryck i ens hjärta! TassKram Wikki

 3. Fint skrivet som vanligt, Wikki. Jag tror vi är många som tänker både på Conny och alla i klostret i Otterbäcken idag.
  Sen tänkte jag börja sätta över en liten slant varje månad till Snuffefonden, men jag skulle vilja veta lite mer hur det fungerar. Är den alldeles tömd nu, eller gör man nån bedömning hur mycket som behöver betalas ut vid varje enskilt tillfälle?

  1. Mjau, det är fixat så att min Stora matte håller i kontot till Snuffefonden. Och det är gjort lite klurigt, för detta ”synliga” kontonummer går bara till ett överföringskonto, för av säkerhetsskäl (Det ordet skulle Conny gilla eller hur?) så sätts alla slantar som kommer in snabbt över till ett ”osynligt” hemligt konto – helt enkelt för att i fall någon knasråtta skulle få för sig att försöka bluffa till sig pengar från ett publikt konto så finns där inget att hämta!!! Jo då så det finns alltså mer pengar i fonden, och de betalas ut till behövande efter personlig/perkattlig bedömning. Syftet är ju att vara en räddningslina för en vårdbehövande kisse i sådana lägen när annars mattes/husses ekonomi annars inte skulle räcka till för vård. Vi tycker att egentligen ska ingen kisse behöva avlivas pga sjukdom/skada bara för att matte/husse har slut på pengar, eller att försäkringen inte räcker till.
   Alla slantar som kommer in ”märkta” till Conny går till Klosterkatterna direkt. Jag är tämligen säker på att det kommer att gå åt lite mer, jag vet ju inte riktigt vad deras försäkring täcker. Jag tänker också mycket på dem idag…
   Tack för din omtanke! *buff*
   NosPuss Wikki

 4. Vi är så ledsna över detta ofattbara som ett försvinnande av en älskad katt innebär. Så ledsna för Connys människor och alla som älskar honom.

  Wikki vi hittade en solskenshistoria on en missa som var borta i 3 veckor i Göteborg, men vi hittar den inte på nätsidan av GP. Återkommer om det.

  NosPuss Sven och Signe

  P.S. tror du det behövs mer fonder till Connys mattar?

  1. Det kan nog bli så att deras slutliga räkning kommer att kosta mer än det som kommit in. Så gåvor är fortfarande välkomna! Conny ska kremeras och det är inte säkert att det går på försäkringen heller. Vi ska försöka fortsätta hjälpa dem, och allt som kommer in till fonden märkt med Conny går till Klosterkatterna. Skulle det bli ett överskott så vet jag att det kommer Klostrets övriga missar oavkortat till nytta! Tack för omtanken! NosPuss Wikki

 5. Vi tänker på Klosterkatterna mattar. Skickar stora kramar och Sören skickar Nospuss och sina sista Skrammelpengar till Snuffekontot till förmån för Conny.

 6. Så vackert jamat *snyft*
  Mjaa,vi hör nog till de som inte syns i överföring,men..det gör ju ingenting..
  R.I.P Conny lille ♥…

  1. Vi vet att ni finns med där i givarnas skara och som ni sett på KlosterKatternas blogg, så är de mycket tacksamma för hjälpen! Stor eller liten peng spelar ingen roll, varje liten krona är så innerligt välkommen. Tack snälla för hjälpen! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *