Sigge – kungen av Pronova


Det är svårt att säga vad som fick huskatten Sigge att under sista delen av sitt liv börja dagligen vandra hemifrån till företagshuset ProNova i Norrköping, för att där på ett för en katt ganska ovanligt sätt söka kontakt med både vänner och främmande människor. För hans matte blev det ett dagligt hämtande av Sigge när han skulle hem och äta mat – för han tassade snart tillbaka igen. Så ett anslag på väggen fick berätta för de besökare som träffade Sigge under sin vistelse på gymmet, på kvarterskrogen Durkslaget eller de anställda på ProNovas olika företag att denna katt hade ett hem, han var inte en hemlös katt som sökte hjälp.

Ändå fick Sigge flera resor, både till katthemmet Fiahemmet i Norrköping, och hem till människor som trodde han var övergiven. När de ringde polisen så blev Sigge kungen av ProNova snart identifierad och kunde återbördas till sin älsklingsplats… Han klappades av mängder av människor och bjöds på godbitar ut matlådor och lunchtallrikar, eller särskilt medtagna kattgodis. För många blev han ett efterlängtat inslag i vardagen och Sigge gladde oerhört många med sin kärleksfulla tillgivenhet.

Och så är det med Sigge som med Snuffe – en liten katt kan beröra så många hjärtan, att det på något sätt förändrar världen till en godare plats med utrymme för kärlek! Efter att Norrköpings tidning skrivit ett ömsint reportage om den 14-årige Sigge hittade mängder av människor till Sigges egen facebookgrupps sida och glada hälsningar strömmade in!

Men i måndags, på grund av sjukdom, tassade Sigge över Bron för att möta SkaparKatten. Och NT berättar hur denna ovanligt sociala katt som hälsade varje främling som en vän nu sörjs och saknas av hela ProNova. Ibland gör en katt tassavtryck som förändrar människors hjärtan! Och människor som saknar Sigge föreslår att en staty eller minnesmärke borde sättas upp på hans favoritställe!

SkaparKatten tittar på Grindkatten Sankte Pelle, medans PärlePortarna slås upp. Där nere vid Regnbågsbrons fäste sitter en randig gammal hankatt och tvättar lugnt tassarna. Han verkar inte ha särskilt bråttom någonstans.  ”Så sker Din vilja alltså: Sigge ska få hjälpa mig att välkomna nya katter här i HimmelRikets Entré? Det känns som ett hedrande uppdrag för en trogen gammal tjänare…” Sankte Pelle ler godmodigt och buffar tillgivet på SkaparKatten med tassen.
Nu har Sigge rest sig upp, sträckt sig lojt och lite mjukt som bara katter kan, och han tassar målmedvetet uppför Bron. Några glada små ÄnglaKattungar skuttar fram och kikar nyfiket. Så står han inför SkaparKatten, som jamar:
”Välkommen, Sigge! Du har skött ett Viktigt Uppdrag att glädja människor under ditt liv. Du har fått många människor att förstå en katts Sanna Värde, och jag vet att det kommer att vara till nytta när de sedan möter andra katter – och som de eviga ringarna på vattnet har du spridit denna GodHet.  Evig frid ska du  nu njuta här i entrén till KattParadisets AffärsCentrum, och vara en av mina käraste KattÄnglar!” Och med ett spinnande som får nya djurarter att skapas och världsrymder att blomma sveper SkaparKatten sin väldiga Svans sig om dem alla…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Sigge – kungen av Pronova”

  1. Tänk så mycket en katt kan göra för att förena oss människor och föra in glädje i våra liv. Sigge kom på den väg till lycka som vi människor så ofta missar – nämligen att om man ger av sig själv till andra så får man mångdubbelt tillbaka.
    Kommer att tänka på Bibliotekskatten Dewey som visserligen hamnade på biblioteket helt ofrivilligt men som sedan gladde en hel liten stad under sitt långa, lyckliga och meningsfulla liv.
    Kramar och tassklappar

    1. Mjau, jag vet – Dewey, Sigge och många fler, även undertecknad – och du Frasse! – är superviktiga för människorna omkring oss! *spinner* Och alla kan vi räcka ut Tassen till varann! TassKram Wikki

  2. Sigge är värd en staty och all rspekt, vilken underbar liten varelse, R.I.P lilla Sigge, saknar dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *