Geparderna – rallykatter!


Lente, Cazembe och Toto heter djurparkens geparder, kattvärldens snabbaste djur. De får visa upp sig under kattnatta utmed en specialbyggd löpbana, där de jagar ett byte (Ofta en godbit i form av en höna) som dras mycket snabbt utmed marken på en wire. Gepardernas jaktteknik går nämligen inte som många andra kattdjurs ut på smygande, utan på blixtsnabba anfallsruscher som är över på några sekunder! I

bland hinner publiken knappt fatta vad som händer förrän jakten är över – Toto kommer som en kanonkula och landar i ett dammoln när han fångar bytet! Jag lovar, det gick INTE att fånga på foto! (Däremot finns filmer på Parken Zoos blogg där det går att se!) Geparderna får jaga på det här sättet flera gånger varje dag. Det var lättare att fotografera när Toto kissade på ett träd…

Ett tips: Stanna kvar vid gepardernas hägn när alla rusat iväg till nästa sevärdhet. Sitt stilla och lyssna – då kan du höra hur geparderna kuttrar, kurrar och pjurrar till varandra med mjuka fina ljud! Och liksom spinn-pratar! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Geparderna – rallykatter!”

 1. Dessa hade matte svårt att filma i Serengeti,Afrika men…De tassade till slut & jagade en Zebra !Jamarn’s häftigt /Jam & Kram

  1. Å vad bra, jag behöver lite redaxhjälp! Klippet kommer på bloggen idag! Tack ♥
   NosPuss Wikki

 2. WOW!!! Dom där missarna ska vi nog inte försöka leka med! Men man kan ju fantisera om att tjänstehjonen kunde göra en motsvarande grej hemma ; tänk en liten smaklig fjäderkotlett på ett snöre att jaga!!!
  Matte brukar förresten likna oss med våra stora kusiner ibland ; gissa vem av oss som hon kallar för den lufsiga tigern, och vem av oss som kallas för den spänstige geparden :o)

  1. Mjau, en rå kycklingvinge i alla fall? Kanske blir lite kladdigt på golvet men wtf… Kul måste det väl vara?
   TassKram Wikki

 3. Jag trodde jag hade kommenterat här…? Måste ha blivit någon miss… fina foton! Och det där med kattnatta verkar så himla roligt… det är synd att det är så långt bort!

  1. Hi hi kommentarer blir ibland besvarade först efter ett litet tag – jag hinner inte riktigt tassa svar på samma dag varje gång… Ursäkta att det dröjt! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *