Asiatiska lejonen


Nästa programpunkt var matning av de asiatiska lejonen, hannen Kaya och hans honor Ishara och Sarla. De fick jobba lite för att få sina höns, som egentligen bara var små lekfulla munsbitar för uppvisningens och deras nöjes skull. Djurskötaren stod på en hög stege och släppte ned maten, som satt fast i en kraftig lina. Men lejonen hade lärt sig snitsen och knep ganska raskt varsin höna, och mumsade sedan så ben och fjädrar rök…

När de ätit gick först Kaya och därefter honorna i rangordning ned till vattnet och drack.

Det är lätt att titta på lejonen genom hållbara fönster i muren kring hägnet, och det är en hisnande känsla att ha ett levande lejon en decimeter ifrån sig på andra sidan glaset.

Sent på kvällen började Kaya med sitt revirhävdande, då stod han länge och röt och vrålade så det ekade i hela skogen runt parken, så att alla andra lejon – han kan ju inte veta att han är den enda asiatiska lejonhannen i hela Sverige, den närmaste rivalen finns visst i Antwerpen** – skulle veta vem som bestämde!

Mer film och bilder på lejonen finns här på Parken Zoos blogginlägg om lejonen!

(**Kolmårdens lejon är afrikanska, inte asiatiska.)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Asiatiska lejonen”

  1. Hej. En helt annan sak: Jag skickade brev till Länsstyrelsen o Polisen ang katterna i Gbg. Fick svar från Länsstyrelsen i form av deras beslut om omhändertagande=avlivning. Anmälarens namn finns i beslutet. I övrigt inga svar på mina frågor. Här nämns också att Poseidon inte vill skjuta av katterna ”pga kattföreningar” (man riktigt känner föraktet mot oss som jobbar för katternas rätt). Ingenting nämns om TNR.

    1. Mjau, det är nonchaöant och föga samarbetsvilligt. Tänk om man ens FÖRSÖKT hjälpa istället… *suck* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *