Mattes kryp

Har du sett en sådan här filurig nyckelpiga någon gång?

Det är en ögonfläckig nyckelpiga ”Anatis Ocellata” som matte hittat, och det var en ganska stor piga!

Nej, det vita är Wikkipälsstrån dock, den har inte så långa antenner…

Visste du att det finns nästan 70 olika nyckelpigearter och att den med flest prickar har 22 stycken?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Mattes kryp”

  1. Matte har sett en sån , men inte jag 🙁
    Matte visste visst att det finns en faslig massa olika sorters pigor som kryper/flyger runt i vår natur 🙂

    1. Tro mig, Bus brothers, nyckelpigor är INTE goda! Det finns smarrigare kryp: Stora gräshoppor och sånt!
      TassKram Wikki

    1. Mjau, matte har ännu bättre foton, funderar på att skicka till en fototävling… TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *