Fångad av orden

Ibland, när det är svårt att somna, då sätter sig matte och jag vid datorn och bara tittar på katter. Sidan med Solkatter på Stockholms katthem är en av favoriterna. Men ibland vill man se hur andra katthems katter har det – och i kväll fastnade våra blickar speciellt på ett par kattkillar som finns hos Djurhjälpen i Vaxholm:
tiger5
Det här är Tiger, som har gått hemlös i Mörby under ett par år. Han fick mat vid ett dagis, som ordnade så han fick komma in. Och i katthemmets text står de där orden som griper så hårt i mitt hjärta: Något i hans ögon säger oss att han ursprungligen är en tamkatt, men det sitter nog en bra bit in… Det har hänt så ofta tidigare att katter vi trott varit skygga har visat sig vara keliga tamkatter 🙂 Om Tiger får tina upp lite i värmen på katthemmet kommer nog hans rätta jag fram!”

lufsen
Lufsen kommer från Mörbyhöjden, också i Danderyd. Han var sliten och sårig, kanske 10 år gammal, troligen en förvildad tamkatt som har gått ute i många år och haft ett hårt liv. Också om honom står så rörande ord: ”Efter några veckor hos oss, kan vi mycket försiktigt stryka honom på kinden och det syns i hans ögon att det har någon gjort för länge, länge sedan…”

Känner ni hur bilden av dessa katters ögon etsar sig fast i hjärtat? Vad gömmer sig därinne, om inte en rädd liten katt som bara längtar efter att våga vara älskad? Å vad jag önskar att min KattMagi räckte till att befria den katten, släppa ut den i kärlekens famn… För Lufsen och Tiger och många många som dem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Fångad av orden”

 1. Vilka otroligt snälla och eftertänksamma ögon Tiger har! De var verkligen hypnotiserande.
  *nosbuffar*

 2. Jag var också en sådan…och jag fick chansen.
  Får en tår i kattögat, eller var det mattes tår som ramlade in i mitt öga?
  Kram från Fjutten

  1. Mjau, där ser man hur viktigt det är för rätt katt att hitta rätt människa! Ibland tror jag att SkaparKatten har sin alldeles speciella Tass med i det! NosPuss Wikki

 3. Även om bilderna som vanligt säger mer än ord, så är texterna väldigt fint formulerade. Man börjar genast hoppas att dessa och alla katter med liknande historia, snart ska hitta den människa som förstår att det finns en önhetstörstande katt bakom den kanske lite tuffa fasaden.

  1. Mjau – det är ofta lite fräsig fasad men med varma goda hjärtan där inunder! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *