Djurplågeriböter ska gå till djuren!

catjudgeduncan

Jag har legat vaken i natt och funderat på vart böterna tar vägen – de böter som människor som vanvårdat djur döms till!?

Människor som döms till böter för våldsbrott får ju ibland betala dem eller en fast avgift till t ex brottsofferfonden – kunde man inte ha en liknande fond för djur som är offer för brott?

T ex att böter eller en fast avgift ska gå till en fond tillgänglig för katthem som samarbetar med polisen för att hjälpa katter i nöd, katter som kanske måste räddas från ett vanvårdshem, ett missburkarliv eller från en våldssituation i en relation som gått snett. Precis som många våldsdömda får betala till den där brottsoffer fonden så ska såklart katter få dessa pengar!

Men hur höjer vi Svansen för detta?? Har du några bra tips?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Djurplågeriböter ska gå till djuren!”

  1. Som vanligt kommer du med så bra idéer Wikki. Jag vet inte hur man skall gå tillväga dock. Man kan väll försöka kontakta politikerna och föreslå detta. Dock är väll Eskil fortf jordbruksminister så det lär väll inte hända så mycket eftersom han inte verkar bry sig om djuren.. Men försöka kan man ju och försöka kontakta tidningar och ha namninsamlingar osv.

    1. Mjau, jag undrar hur vi ska ta upp det i media i alla fall – eller någon djuridisk instans! Eskil – nä, han saknar totalt kompetens, känns det som! *suck* NosPuss Wikki

  2. Problemet är väl bara att det sällan verkar dömas ut nåt straff överhuvud taget för djurplågeri. En stackars hund som det skrevs om i tidngarna i veckan som visade tecken på långvarig vanvård och som sedan sattes fast i ägarens dragkrok på bilen varpå ägaren körde iväg – där har det fortfarande inte dömts ut nåt straff och ”det är ännu inte aktuellt med omplacering” trots att hunde knappt hade några trampdynor kvar. Därför är det jätteviktigt att vi som tar hand om djur lär oss samarbeta. Först då kan vi sätta press på myndigheterna.

    1. Mjau, du har så rätt, Kattson! Tillsammans blir vi starka. Men det är mycket jobb som ska göras. Jag vill ha förändring NU?! Tänk om man kunde trollat med Svansen! TassKram Wikki

  3. Det har jag också funderat på en del… Jag tror att bästa vägen att gå är att försöka få en politiker i riksdagen att skriva en motion som föreslår detta.

    /Miranda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *