Vila i Frid, Riva!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I många år gick hon hemlös under namnet ”Fru Varberga” eller ”Fröken Varberga” i Varberga och försåg katthemmet med många vackra små missar att placera ut: Ebb, Flod, Rhewi, Salji, Minus, Vinter, NamNam, MumsMums, Fillibabba, Pompomier, Maze, Maverick, Mason, Midnight och säkert många fler.

Men så inträffade undret att en mänsklig ängel Angel öppnade dörren – och släppte in henne i sitt hem och sin kärlek, och gav henne sitt riktiga namn: Riva!

Riva blev sjuk och hade en tid hos veterinären idag, men hann aldrig dit… Angel satt med henne i famnen till kl 03 inatt, hon låg i hans knä och purrade och njöt av hans närhet. I morse fann han henne död!

Denna vackra semilånghåriga svartsilversköldpaddstabby – försiktig och avvaktande mot människor – sade farväl… Det var bara det att Angel visste inte om det. Han hoppades att besöket hos veterinären idag skulle göra den kära lilla rädda katten frisk igen. Men Riva spann för honom. Hon spann ett lyckligt ”Tack!”…

SkaparKatten, håll Din Mjuka Tass över oss alla! Ibland, när vi måste tassa till Din KattHimmel, är det svårt att gå. Men Riva visste att Angels kärlek gett henne allt det hon önskat mest: Ett riktigt hem för henne och ungarna Ebb och Flod. Som en liten kattängel tänker hon nu vaka över dem – med frid i hjärtat.

Och alla ÄnglaKatterna viskar: ”Det är fullbordat!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

53 reaktioner till “Vila i Frid, Riva!!!”

 1. Vet att sorgen gör så ont… och att sorgen måste få ta tid och utrymme… Angel, tack för att du gav Riva kärlek och ömhet, närhet och god mat och en varm hand att stryka sig mot.

  Tack Riva för att Angel fick träffa dig, även om mötet blev för kort :´(

  Kram
  Malin

  1. Vissa möten är menade att bli korta – menade att lära oss något om att värdesätta också de sköra tingen: En fjärilsvinge, en rosenkrans, en skygg katts nosbuff…
   TassKram Wikki

 2. Det vilar en tung sorg i mitt hjärta och allt har inte riktigt landat. Jag kommer på mig med att hålla utkik efter henne och det gör ont att plocka ihop de små vattenskålar som stått överallt sista dagarna.

  Jag saknar henne så och förundras över det stora intryck någon så liten kan göra på så kort tid.

  ”I don’t have to hear or see
  I’ve got all the proof I need
  There are more than angels watching over me”

 3. Hej hjärtat
  Jag beklagar sorgen . Men hon fick ett bra hem hos dig och hon kände sig älskad och det var allt som hon ville ha. Hon visade sin uppskattning genom att spinna för dig . Det var hennes sätt att säga tack för att du tog hand om henne och hennes barn .

  Många Tasskramar Susan

 4. Så ledsna.. En tröst att Riva ett fick ett bra slut på sitt liv med kärlek, värme, omtanke och närhet. Nosbuff

 5. Så sorgligt men ändå så underbart att Riva fick ett fint slut på livet. Har varit med om det där själv så jag vet hur det känns. Min lilla Dammtuss (smeknamnet hon fick. Egentligen så hette hon ju Ami) boode i 7 månader hemma hos mig. Hon var en riktig skyggis när hon kom och tillbringade säkerligen två veckor bakom en tavla och under sängen innan hon en dag när jag satt vi datorn plötsligt kom och buffade mig på benet. Och sedan dess så var vi helt supersynkade med varandra. Lagade mat tillsammans, tittade på film tillsammans, tog en tupplur tillsammans…sov på natten tillsammans, hon vid fotändan av sängen. Sedan så fick hon vätskefyllda tumörer på lungorna som gjorde att hon fick svårt att andas. Fick en tid dagen därpå hos veterinären och tyvärr så kunde inget göras, Hon blev t o m sämre under besöket där och fick somna in. Men hela den sista natten så låg hon istället vid huvudkudden och spann och tvättade sin oroliga husse och så somnade vi till slut så. Och när jag vaknade på morgonen så låg hon kvar där. Jag hoppas så att hon har det bra nu min älskade lilla Dammtuss.

  1. Lilla Dammtuss och SkaparKatten fnissar. De tittar på Riva som leker med några av sina ÄnglaKattungar, de som inte klarade sig en vinter… Riva berättar för dem om hur underbart det kan vara att bli smekt av en snäll människa – och mängder av HimlaKatter nickar instämmande. Men så ropar kattungarna ”MolnTappsSvansKull! Du har den! Kull!” och far som popcorn iväg… Och det är frid, stor frid! TassKram Wikki

  1. Mjau men saknad kommer Riva att vara – en sorg att förlora varje kattsyster man velat ge liv… TröstTassKram Wikki

 6. Beklagar o känner igen mig i Angel’s sorg. Den första hittekatten som hittade hit, skygga Fegis som bara vågade ty sig till mig, råkade ut för nåt liknande. Hon mådde dåligt kvällen innan jag skulle till Phuket på semester. Vi kelade mycket innan jag somnade på småtimmarna. Några timmar senare vaknade jag med en Fegis som gått vidare. Den efterlängtade semestern började men att köra över Fegis i filt till pärona för jordfästning…. R.I.P Riva o ge Fegis en tasskram när ni ses.

  Tröstkram
  Betjänten Björn

  1. Mjau, så är det – ibland viskar våra älskade katter farväl när vi minst anar det. Och minnet av tyngden av deras väsen ekar kvar i våra minnen för alltid, glödande av kärlek. De är aldrig längre bort än att vi ser dem om vi blundar… NosPuss Wikki

 7. gråter för den alldeles för korta tiden lilla Riva fick som älskad katt, men hon ville se till att hennes bebisar fick ett hem, och placerade dom tillsammans med sig hos Angel, hon valde ut Angel,som den person hon visste skulle ta hand om hennes ungar, när Skaparkatten kallade på henne, hade ju också hennes syster Timjan här, som alldeles för snart kallades, nu finns hon och tar emot, liksom mina, Saga och Alice, som nyligen också kallats hem, alla med vackra långa pälsar, och varma hjärtan,

  1. För en hemlös katt är ingen tid av kärlek för kort – den är just bara vad den är: Tid full av kärlek, och värd så oerhört mycket mer än tusenfalt längre tid utan…
   NosPuss Wikki
   PS Mjau nu möts långpäls-systrarna och leker!

 8. *sniff* Vila i innerlig frid lillavän. Skapkatten tar väl hand om dig. Tankarna går till dig och din kära vän Angel… Tasskramar

 9. *sniff* Vila i innerlig frid lillavän. Skapkatten tar väl hand om dig. Tankarna går till dig och din kära vän Angel… Tasskramar

 10. *sniff* Vila i innerlig frid lillavän. Skapkatten tar väl hand om dig. Tankarna går till dig och din kära vän Angel… Tasskramar

 11. *sniff* Vila i innerlig frid lillavän. Skapkatten tar väl hand om dig. Tankarna går till dig och din kära vän Angel… Tasskramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *