Hund bet ihjäl katt

Jag läser den hemska rubriken i Västerbottenskuriren och tänker att historien kunde ha slutat där – hundägaren gått hem och lämnat det argade kattliket och ryckt på axlarna med ”Det var bara en katt som fick skylla sig själv.”

Den här hundägaren var inte en sådan. Personen var ute igårkväll vid 17-tiden i centrala Bjurholm (En bit från Umeå) och blev omkulldragen av sin hund, som slet sig lös. Hunden jagade ifatt en katt och hann dessvärre bita ihjäl den. Hundägaren, som inte har någon aning om vem som äger katten, blev förtvivlad, tog vara på kattkroppen och anmälde sig själv och det inträffade till polisen!

Tidningen skriver: ”Enligt polisen är katten gråspräcklig och långhårig, och kan eventuellt vara en norsk skogkatt eller liknande. Om man saknar sin katt och misstänker att det kan vara den aktuella katten så kan man komma i kontakt med anmälaren via polisen. Anmälaren har alltså kvar kattkroppen så att eventuell ägare kan identifiera katten.”

Jag måste faktiskt jama: Heder åt hundägaren! Det är verkligen tragiskt att katten miste livet, men det var en olycka att hunden kom lös, och denna hundägare tar sannerligen sitt ansvar genom att försöka finna kattens ägare! Hoppas att katten var ID-märkt och kan spåras, för som kattägare är man alltid angelägen att få veta i fall något händer ens katt!

catchasesdog1
Man önskar att det var så här lite oftare! *blink*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Hund bet ihjäl katt”

 1. Fy så hemskt! Jag blir ledsen i hela kroppen när jag hör om sånt här. Men precis som du jamar, så ska hundägaren ha all heder som agerade som han gjorde. Om fler var som han så skulle nog saker och ting se bättre ut i djurvärlden.

  Fast bäst vore om folk inte bara lät sina katter driva vind för våg, för då skulle inte det här ha inträffat.

  1. Mjau, sedan är det ju inte alla katter ute som är ”vind för våg” utan de är bara utekatter i sina revir – och det ska de ju få vara. Men kastrerade, ID-märkta och vaccinerade! Olyckor kan hända även den omsorgsfullaste djurägare tyvärr och bara man försöker ordna upp det, så kanske även djur kan räddas. (Det är värre när t ex en katt blir påkörd och bilister bara åker iväg. Sådant fräser vi åt!)
   TassKram Wikki

 2. Håller fullständigt med Sippo.
  Så hemskt och tragiskt för katten, men tur att det var ngn som anmälde det hela.

  ————————————

  Sedan vill vi jama, att även våran matte tyckte det var så trevligt att träffa din stormatte och lillmatte i lördags.

  Tass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  1. Mjau, kanske på ett sätt synd om skällisen också, som kanske aldrig aldrig mer får gå lös heller… Matteträffar verkar vara toppen. NosPuss Wikki

  1. Hoppas att det ordnat upp sig med kontakt med kattägaren. Och SkaparKattens Frid till den lilla missen! *sniff* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *