Rapport från Husdjursmässan del 5

Att tassa runt en hel dag på en stor djurmässa, det tar faktiskt några dygn att smälta allt man sett! Men glädjen det fyllde mitt hjärta med, det var att få träffa så väldigt många människor som brann för samma sak som jag: Att hjälpa hemlösa katter! Och i synnerhet de som pratade sig varma för de skygga katternas behov.
imgb204
Det här glada gänget från Top Cats Akutgrupp hade med sig buskatten Tim (Eller var det Kim?!) nedan som var en av fem kattsyskon som räddats undan döden tack vare kloka veterinärer som hellre kontaktade ett katthem än avlivning bara för att ägaren inte hade råd att vaccinera och behandla deras öronskabb… Top Cat hade fullt i sina jourhem men tack vare ett nödrop på FaceBook så löste sig allt lyckligt!
imgb205
Söta syrran Tigra söker också hem!

img_b17
Hos Kattvärnet, som har katthem i Haninge, kände jag mig verkligen hemma! De sålde massor av fina saker och bad att jag skulle puffa en extra tass för lite försiktiga sköldpaddsfärgade Sunna som längtar efter ett eget hem, hon är en sådan katt som inte passar så bra i ett katthem bland mycket folk och missar, hon behöver en egen vrå:
sunnas
Kattstallet i Åkeshov var på plats med ett störtskönt gäng katthjälpare! img_b18
Av dem köpte jag också ett knippe coola disktrasor med logo att lägga i mina auktionspaket! Det jag älskar med Kattstallet är att vi har samma syn på skygga katter – att de är fullt godtagbara katter, de också, på sina egna villkor. (Jodå, de flesta av de andra katthemmen delade denna syn och vet precis som jag hur underbar stunden är när en skygg katt ”byter synsätt” och blir tam….)
toyotasuneimg

Här finns bilder på Kattstallets hemsökande missar! De är många och en del ser så slitna ut, undrar vad de varit med om… Det kniper i hjärtat och jag önskar innerligt att jag kunde fixa en plats som mitt Landet till varenda en av dem… som svartvita Toyota här! *tårar på nosen*              Tur att katthemmen finns!

Sammantaget hoppas jag att mässan, som avslutades i söndags, gav många sköna slantar i de deltagande katthemmens insamlilngsbössor, och att alla katterna, som t ex Stockholms katthems Stina och Markus, som var med, blev tingade!!! Hoppas också att många av besökarna på mässan också hittar till dessa katthem för egna besök och kanske adoptioner för ännu fler katter.

Det är ett viktigt uppdrag att synas och höja en tass för hemlösa katter och för en ökning av katternas status i vårt samhälle, och jag spinner ett innerligt TACK till alla som jobbade med detta, såväl människor som katter! *kurr kurr kurr*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Rapport från Husdjursmässan del 5”

  1. Tasseli Tass Wikki……….
    & Vi jamar mé 🙂 i

    ” Det är ett viktigt uppdrag att synas och höja en tass för hemlösa katter och för en ökning av katternas status i vårt samhälle, och jag spinner ett innerligt TACK till alla som jobbade med detta, såväl människor som katter! *kurr kurr kurr* …”

    /Jam & Kram till Er alla!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *