Wikkis 2010 – en Kurrig Krönika! Del 5 – maj

Maj månad lyckades jag tassa ihop 129 inlägg. Det känner jag mig jamarns nöjd med! Stora matte var däremot lite olycklig över att ”någon” decimerade hennes nyinköpta blomplantor:
blom  nepeta
FÖRE och EFTER – hm ja nepeta är ju en mynta, så…. Till Plantagen och köpa nya – då fyndade vi söta glada Wikki&Nova-blomkrukor:
mugg
Vi klurade om kattskrämmor, och söta Kiruna i Umeå letade hem:kiruna7 …och vi kunde läsa den underbara historien om Aslan/Laban som hela vintern försökte hitta hemåt i flera äventyrliga strapatser – men Göta Älv var i vägen!!! Tack vare djurhemmet Tigerharen och vänliga människors hjälp så kom han tillrätta!

takstolarna1

Stommen till nya katthemmet Kompis började växa fram och var med i TV, det var härligt! Men sedan kom konstigheterna: Ryssen som hoppade fallskärm med sin katt och tyske Uwe som gifte sig med sin misse Cecilia! Och en tragisk film på youtube med titeln ”Cat gives a cardiac massage to his injured girlfriend” – som jag inte kunde se annat än som en sorglig och rörande misstolkning av katters beteende…

klipp

Då var det en tröst att läsa Klosterkatternas gammelmatte Gittans dikt.

Så fyllde Husse och Stora matte år, vi åkte till Landet och så skedde den där förskräckliga fadäsen när jag badade och badade och sedan blev snaggad!

Längre fram i maj lyftes takstolarna på plats på Kompis. I Halmstad blev många katter otäckt förgiftade. Och där borta i Klakebäck tassade Nalles Busen efter ett lyckligt liv sörjd över Bron… Så även lilla Saga från Östgötakatterna, och en av Nellies ungar efter en dramatisk födsel. SkaparKattens Frid till er!

Jag lade till ”Om ormbett” och ”Undvik kryp i kattmaten” under min rubrik med Wikkis goda råd, och det här gjorde oss glada:
tussi6
Tussi fick en lycklig tid i ett eget hem! Men det fanns dystra rubriker också, som den med mannen med 18 döda katter i hemmet – och flera döende – han fick bara 3 månader semester i fängelset som straff?

katthjlp2

Som vanligt höjde jag tassen: Stöd ditt lokala katthem! Och Cicci knåpade ihop den här fina symbolen för gemensam katthjälp! Kom ihåg: Att göra det LILLA är STORT! Vi gladde oss åt att Matte fick ett tillfälligt jobb och Slumpen busade med en rolig rävkompis:
slumpen4
Maj månad gick i ett huj!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *