Wikkis 2010 – en Kurrig Krönika! Del 1 – januari

b14
Mitt BLOGG-år 2010 har slagit alla rekord! Eftersom jag tassat ihop i snitt minst 4 inlägg per dag om inte mer så kommer det att ta mig hela helgen att räkna fram exakta antalet! Men räkna dem ska jag! Bara januari var det 143 stycken…

Men nu ska jag bara kika på vad som hände i januari – ett helt år sedan, nästan – och det går ju inte att glömma hur det kändes i tassarna att skriva de ödesdigra orden ”Katastrof! Katthemmet i Svalehult har brunnit!”…

firekitty3

Föga anade jag vad det skulle komma att följa… Men redan en halvtimme senare hade jag lagt ut det första bloggnödropet om insamling till stöd – och dagen därpå hade matte bidragit med den första bannern som sedan kom att spridas över hela bloggkattvärlden.

jussi6

Allteftersom dagarna gick så gladdes man åt varje nytt meddelandesom  ”Doris är hittad!”, att Robinson kommit in med brända öron och ”Varje katt som återfinns lagar en bit av hålet i hjärtat!”. Men ändå grät vi, när vi hörde hur Maritha gick där i timmar i kylan och mörkret och ropade ”Kom mammas vänner, kom!” – vi frös med henne och Sonny…

danny7

Redan den 5/1 fanns över 73 000 kr på insamlings-kontot och mer strömmade in! Så fanTASStiska ni var, alla kattvänner! Målerås Glasbruk gjorde vackra GlasKatter också som gav slantar – härligt!

Och så kunde vi också följa Danny som Kattluckan räddade efter flera månaders uteliv vid en bilverkstad… Hans ögon var inflammerade och pengar samlades in till vården. Danny blev frisk och fin!.

Kluriga Sippo skrev en kampsång till stöd för katthemmet Kompis, minns ni den?

Jag hade tur också, vann flera lyxiga BMWs, 500 000 £ och en diamantbesatt klocka. Tyvärr försvann de på vägen till mig… och så började jag puffa på hjälp till Östgötakatternas otroliga arbete med sin kattkoloni

Och så funderade jag på en bana i SpåKattBranschen…
wikkianim
Månaden avrundade vi med att jobba för Örebro katthem på NERKs stora kattutställning och genom att vifta med insamlingsbössa och sälja lotter kom det in en bra peng! Häpp!

Mer krönika kommer i morgon!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Wikkis 2010 – en Kurrig Krönika! Del 1 – januari”

 1. Underbart tassat,Wikki…

  ??*??????*??????*???
  (¯`·´¯)……………? ??*???
  `·., (¯`·´¯)……….???????
  (¯`·´¯).·´(¯`·´¯)…? GOTT NYTT ÅR ?
  ..` ·.·´(¯`·´¯)…..???????

  /Jam & Kram från oss *Saknar dig!

 2. En krönika – sååå bra och intressant! Men oooj vad smärtar i hjärtat än när man tänker på Kompisbranden… Så klart har det hänt ting så det nästan kännts mirakel när katter funnit vägen hem och människor visat sin godhet och allt det där fina! Men oj, vi tänker så på de som inte hittat hem, de som fick sluta sina jordeliv där och då, och på Maritha och Sonny och alla de andra som bär på detta tunga… Men det gäller att inte gräva ner sig – man måste stärka sig för att försöka kunna göra nytta för alla de som fortfarande behöver våra krafter och hjälpande tassar!!! Tasskramar i massor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *