Viktiga delar av julen

Kommer ni ihåg att jag önskade mig en alldeles speciell julkattkula till granen – en som kostade 99 kr? Jag köpte den aldrig. Det blev pengar som gick till viktigare saker. Som kommer ett katthem till godo.

Sedan tänkte jag att de allra viktigaste sakerna kring jul, de handlar om att vara nära dem man älskar. Och att uppsKATTa de små sakerna. Så idag blir det inga fler blogginlägg**. Idag ska vi ägna oss åt varann, alldeles extra. Det finns både sorgliga och roliga ingredienser i det. (Som jag kanske kan berätta mer om senare, när vi kan det.)

imgb187
Och så vill jag visa den här bilden. Den handlar oerhört mycket om kärlek. Det här är Stora mattes allra käraste julsaker! Som packas upp försiktigt varje jul och hängs på sin speciella plats…

Ni anar nog vad det är… Sker som matte gjort på dagis eller i skolan och gett sin mamma och pappa i julklapp får många år sedan. De är lite sneda och vinda och limfläckiga. Och så älskade. Det finns få saker som en förälder uppskattar så mycket, som sådana här små alster, gjorda av glada barnahänder i en tid när kärlek mäts mellan hjärta och hjärta, inte i de pengar en present har kostat.

hart11 Matte är fortfarande väldigt duktig på att hitta rätt saker att ge till sina föräldrar. Och vi kan fira en alldeles magisk jul med dem i en varm bubbla av omtanke och kärlek, utan att behöva räkna ut vem som gett vem vad eller tillräckligt – det är nog bara att finnas!

**I morgon rasslar det till och kommer blogginlägg som vanligt. Hoppas jag. Om inte husvakten bestämt sig för att barrikadera sig i vår lägenhet och bytt lås på dörren… *fniss*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Viktiga delar av julen”

 1. Så sant Wikki! Mys och hälsa alla! Vi tänker på er! NosPuss Sven och Signe med mattar

  P.S. Fantastiska jul sker på stormattes vägg!

  1. Mjau vi tycker om att vara här på Landet och matte och husse mår bra utav avkopplingen! JulKurr och NosPuss Wikki

 2. Så vackert och så sant! För oss så är ju faktiskt nästan varje dag som julafton; vi har god och näringsriktig mat närhelst vi vill ha, rent vatten, vi har en (mjauue, flera, faktiskt!) varm och mjuk plats att vila på, vi har leksaker i alla färger och former, vi har våra tjänstehjon som jämnar ut livets stig och sopar bort de flesta törnena från den, som gosar med oss och säger att vi är det vackraste som finns…..
  Så julklappen till oss i år var att känna glädjen i att vi har möjlighet att kunna ge något åt dom som inte har, och det, hälsar tjänstehjonet, är en mycket bättre känsla än att blir sur, tvär och irriterad bland alla stressade människor som ska konsumera, konsumera och konsumera! *nosgos* och ha en underbar semester på landet, Wikki!

  1. Mjau vi har haft en skön julhelg – rätt många mysiga utflykter i snön med musjakt under och bakom vedboden, lekt mad Landetkatterna och spanat på fåglar i köksfönstret! Men nu är vi hemma igen och matte och husse jobbar. Skönt att bara hemma också! Jo det är sant vi har det sååååå bra. Och då känns det ju bra att dela med sig! NosPuss Wikki

 3. Åååh, vilka vackra och själfulla julsaker! Ja, ta hans om varandra, det är vi säkra på att ni kan *spinn*. Nospussar

 4. Din matte tänker så rätt, Wikki! OCH vi skulle vilja säga att vi absolut tror att din matte är duktig på att hitta bra saker till sina föräldrar…hon är ju så in i kattsingen duktig på att hitta goa omtänksamma grejer att peta ner i auktionsvinsterna…Det vet vi minsann! KurrKurr

  Vi önskar en jättegod fortsättning på helgen!

  NosPuss

  Indra och Bastian

  1. Mjau, vi hjälps åt allesammans att tassa ihop saker till auktionerna – det ska ju vara lite speciellt att få ett paket från Wikki! TassKram Wikki

 5. 99 kronor kan hjälpa mycket. Själv gav vi istället för en massa julklappar en liten slant till katthemmen. Det känns mycket bättre, och man vet att pengarna kommer till användning där!

  Vi har även en auktion till förmån för Göteborg Djurskyddsförening på vår blogg nu. En JÄTTEsnygg kattometer som mäter både kallt och varmt 🙂

  1. Mjau den tävlingen måste jag ta mig ett titt på! *svansdans* Jag håller med, de kattklappar jag tagit med till katter som är i nöd gör mycket bättre nytta! Är så nöjd med att bara få vara fri på Landet några dagar, det var min bästa julklapp! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *