En svår årsdag närmar sig

Det finns årsdagar man firar på många sätt. Vi som varit katthemskatter firar gärna Komma-Hem-Dagen till minne av den lyckliga dag då vi adopterades till vårt nya hem. Sedan finns det årsdagar som påminner en om sådant som hänt, men som inte fått så lyckligt avslut. Inget man firar direkt, men ändå är ”märkesdagar”.
katthemsbranden
Men den sorgliga dagen jag tänker på är Nyårsdagen 2010 – på eftermiddagen när katthemmet Kompis brann ned till grunden… Det skakade om hela KattSverige, och ingen visste hur många katter som försvunnit i lågorna. Ingen av oss glömmer bilderna på katter med brända tassar eller köldskadade/brända öron…

Därför är det ett nöje att nu visa bilderna på en läkt och lugn Robinson:
sesfintrobinsson
…liksom på en allt tryggare Jussi med fina tassar igen:
jussi_fin

JAG kommer aldrig att glömma det där nyåret – hur vi kämpade genom jaunari med att skicka banners med vädjan om hjälp till Katthemmet Kompis ut över hela bloggvärlden… Och hjälpen kom verkligen – ett enastående gensvar från både företag och enskilda personer, katthem och kattälskare. Ingen av de i katthemmets personal, så väl som Sonny och Maritha, som mist sitt livsverk, anade nog i olyckans stund att det fanns ett sådant stöd? Redan nästa dag började hjälpen anlända, först lite och sedan i en allt stridare ström, t o m lastbilar fyllda med förnödenheter…
katthult
Men nu lagom till jul kommer den första delen av katthemmet, nämligen lillstugan Katthult, att stå inflyttningsklar! Ett par rastgårdar ska också byggas till och här kommer att bli så fint!
katthult1
På ett mycket ödmjukt sätt är jag stolt över att veta att litelite har jag bidragit till att hjälpa Kompis att återuppstå. Men ännu är det inte klart och därför vill jag höja tassen igen och så här innan jul säga:

Skänk en liten slant till pg 35 74 82 – 9 och så ses vi väl där på den Stora Invigningen i vår
när hela katthemsbygget är klart!!?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “En svår årsdag närmar sig”

 1. Blir berörd & rörd…
  ? gör ont & DU ska veta att dina tassar,Wikki har gjort Underverk…
  TACK jamar nog alla katter…………..

  /Jam & ?-e Kraaaaaaaaam

 2. Ja, våra hjärtan snörpes ihop och tårarna kommer tillbaka när vi minns och tänker på detta och allde små vänner som inte klarade sig, och man undrar såååå vart de som ännu är försvunna finns… Men, så fankattiskt är det att det snart är invigning av nya katthemmet, och så klart, vi skickar matteeeee! Den sedvanliga faddermånadsgåvan och en extra julegåva till Kompisarna är på väg! Nospussar

  1. Mjau, jag satt just och läste igenom alla mail som vi skickade de där dagarna… I det allra första mailet frågade jag ”Vad behöver ni?” och det besvaras av Jenny: ”Vi behöver i stort sett allt eftersom vi inte äger någonting just nu.” Tänker på hur hon måste ha känt sig uppgiven då, och vad annorlunda det måste kännas nu! Mjau den invigningsfesten vill nog INGEn missa! NosPuss Wikki

 3. Vi blir så ledsna när vi tänker på det. Men mitt i allt elände finns ändå hopp. Tänk vad vi kan tillsammans. Kompis är ett av de katthem vi hjälpt under året. Men vi jamar som du-Stöd ditt lokala katthem. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Nosbuff

  1. Mjau, precis så är det – och när jag tittar på gåvolistan hos kompis och ser att någon kanske har gett ”! kr så tänker jag ”Det kanske var väldigt mycket pengar för den personen, men gavs bort i alla fall. Och då är det en lika stor gåva som om någon superrik har gett bort 2100 kr.” Eller hur? Man ska respektera de små flödena för det är de som bildar hav! NosPuss Wikki

 4. tror du gjorde mer än så. Du väckte många sovande kattälskare till liv som samla o skramla och kommer att göra det resten av sitt liv. Kramisar Nalle

  1. Mjau, du har allt hjälpt till en hel del du också! Sedan när det blir dax för invigning, kan vi mellanlanda hos dej och sedan åka dit tillsammans?!! Mattarna och min FlatCat, alltså….? NosPuss Wikki

 5. Absolut. Klart att ni skall mellanlanda här en vecka innan eller så så att vi kan prata mycket. Gråta o skratta och bara mysa.
  Det längtar vi efter. Vi har fler planer inför invigningen som har med människomys att göra.
  Hemlisar än så länge.
  Nalle

 6. Nästan.
  Tyvärr funkar inte mejl ännu. Men jag önskar er en underbar jul Hela högen. Med en stor kram till er
  och Nospussar till dom fyrbenta.
  Nalle
  Gubben önskar detsamma förståss.
  Nalle

  1. Mjau vi önskar er alla en underbar jul! Hoppas du för sprutt på mailen så småningom! JulKurr och NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *