Man stjäl väl inte från ett katthem?

Den här insändaren saxar jag från Gotlands tidningar:

Varför stjäl du från katthemmet? Till dig som stjäl på katthemmets loppis ”Nio Liv”: Gotlands Katthem är en ideell förening, det finns ingen vd eller direktör som tjänar stora pengar. Föreningen lever på bland annat gåvor och sin loppis ”Nio Liv”, och varenda krona går till katterna! När man stjäl där så stjäl man från snälla människor som skänkt saker och man stjäl ifrån alla katter som behöver hjälp. Nu i vinter är det många katter som fryser och vill komma in i värmen.
Så till dig som stjäl vill jag säga två saker: Skämmes! Och hoppas du återföds som råtta! / Djurvän

liv6

Jo, tyvärr finns det de som inte har minsta samvete att stjäla från vem som helst! Så här till jul när man ska GE så tycker man ju att det är helt ofattbart över huvud taget, men somliga personer anser sig berättigade att ta allt de vill ha, oavsett vem de förstör för…

Jag vill ingen illa, och kan därför inte önska att inbrottstjuven ska bryta benet i halkan. Utan jag hoppas denne drabbas av sådan ånger och dåligt samvete att personen kommer tillbaka och mångfalt återgälder sitt brott! Det är det enda ”straff” jag kan tänka mig fungera! Det är en bot och en befirelse samtidigt! *knäpper tassarna*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Man stjäl väl inte från ett katthem?”

 1. Nu Ilsknar man till IGEN !
  Ilsken o Ilsken ! Nää , Man blir FÖRBANNAD rent ut sagt ,
  Milt straff ?
  Jo lite magsjuka i julgröten kanske vore en god ide !
  Kram / Kicki

  1. Såja såja Kicki! Det kan råka drabba alla som äter av gröten, vet du… Mitt sätt är bättre, även om det kan ta längre tid… NosPuss Wikki

 2. Nej, inte igen! Bara för ett tag sedan blev Föreningen Kattakuten i Norbotten av med 6-7tusen i kassan på en marknad 🙁 Blir så förbannad!

  1. Mjau det är så obegripligt så man kan bara morra… *suck* HUR själlös kan en människa vara? TröstTass till Kattakuten… NosPuss Wikki

 3. Hejsan Wikki, jag var ju på Gotland i somras hos mina föräldrar, vi var dels på katthemmet på öppet hus och vi var några gånger på loppisen, kommer ihåg att det stog en liknande lapp då, fast det var sommar så det med kylan stog nog ej, men tydligen så har de haft problem med stölder länge. Tycker det är lågt att gå in och stjäla begagnade saker som folk skänkt för att andra som vill stödja katterna skall köpa det. sakerna där var inte dyra men detta är nog inte bara snålt det är elakt rent ut sagt. Förstår inte hur man kan göra så 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *