Doris hittades – men märk Din Katt!

Katten Doris i Raftälven var borta i sex månader – men nu är hon lyckligtvis hemma igen! Det berättade Länstidningen igår – en välkommen julklapp till lillmatte Ida och resten av familjen:

doris2
Fyra kilometer hemifrån, men vid god vigör hittades hon – så troligen har någon pysslat om Doris under frånvaron – men egentligen rena turen att familjen fick tillbaka sin katt…

Så det är som jag JamTjatat om förut SUUUUPERVIKTIGT att man ID-märker sin katt! Även helsvarta katter går att märka – och om man tar hand om en misse så ska man ta den till en veterinär som kan kolla om katten har ett chip eller tatuering.

Och ifråga om katten Doris vill jag också påminna: Ge inte upp! Fortsätt leta! Kissen du saknar kan vara närmare än du anar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Doris hittades – men märk Din Katt!”

  1. Många veterinärer har även erbjudande att när man kastrerar sin katt så bjuder de på ID-märkning. Att en hel del inte är ID-märkta, är det ett skrämmande tecken på att få är kastrerade? :-O

    1. Mjau, folk borde vara noga med BÅDE ID-märkning och kastrering, för precis som du säger, det brukar man få i paketpris! Och det är bra för misse! Sedan ska man komma ihåg att registrera märkningen också!!!TassKram Wikki

    1. Mjau – jag är också tatuerad, med illgrön färg. Jag minns att när jag fått min tatuering så spred jag grön färg i hela lägenhetenpå allt möjligt, fläckar som finns kvar ännu! *fniss* NosPuss Wikki

  2. ja se jag har ett sånt dära chips i nacken! Å det har Bastian oxå Utifall att…fast det är inte troligt att vi kommer bort, nu i vinter i alla fall.

    Jag var ute i hela 3 minuter idag! Husse hade skottat så man kunde gå några meter… fnissjam, Bastian hoppade i en snöhög…han försvann alldeles nästan..

    1. Mjau klokt av era människor att ha gett er märkchip – det är en god försäkring. Tyvärr glömmer en del folk att skicka in sina adress- och kattuppgifter sedan till kattregistret, men de flesta sköter om sådant och missar på vift kan komma till rätta! *spinner* Hm hade nog varit kul att se en bild på Bastian i den där snöhögen! *fniss* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *